párbajtőr

2018.06.11. 21:11

A fináléig menetelt a fehérvári vívó, Kollár Kincső

Az Alba Regia Vívó Akadémia növendéke szinte végig ellenállhatatlanul vívott a női párbajtőrözők Olimpiai Reménységek Versenyén. A kadet korosztályban a második helyen zárt a Gerevich Aladár Sportcsarnokban.

Ferencz Balázs

Kollár Kincső sikere Fotó: ARVA

Az olimpiai reménységek versenyén 43 lány forgatta a párbajtőrt a kadet korcsoportban. Az Alba Regia Vívó Akadémia kiválósága, Kollár Kincső a csoportkörben mind az öt ellenfelét megverte, majd a 32-es táblán Gajdár Fannit (GALBA) 15–12-re, később, a legjobb 16 között Miskó Dorinát (MTK) 15–7-re verte. A negyeddöntőben az ugyancsak fehérvári, de már érdi színekben versenyző Kiss Emmával találkozott, s nagy csatában, 15–14-es tusaránnyal lépett tovább.

Kollár Kincső sikere Fotó: ARVA

A szintén székesfehérvári, de már a Tata együtteséhez tartozó Büki Lilit búcsúztató Wetzker Laurával (Vasas) kellett megküzdenie a döntőbe jutásért. Kincső magabiztos vívással, 15–10-re nyerte az asszót. A fináléban Kálmán Gyöngyvér várt rá, s a debreceni lány 15–10-re nyert. Kollár Kincső azonban az ezüstéremmel sem lehetett szomorú, a fehérvári lány fejlődése töretlen. A viadal további sorrendje: 3. Muhari Eszter (Honvéd) és Wetzker Laura (Vasas), 5. Büki Lili (Tata), 6. Majcher Emese (BVSC), 7. Kiss Emma (Érd), 8. Salamon Réka (Tapolca). A fiúknál az Alba Regiás Kovács Gergely a 11., Háder Roland a 14. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában