Sport

2017.08.13. 19:20

Hétfőn a mix váltóval zárul a junior világbajnokság Fehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR A hétvégén egyetlen fehérvári pentatlonista volt érdekelt a junior vb-n, az AÖSE sportolója, Stróbl Anita szerepelt a női egyéniben. A 27 helyen végzett.

Horog László

A csütörtöki selejtezőt gond nélkül abszolválta a tavaszi, barcelonai Eb-n 18. helyen végző, fehérvári sportoló. Úszásban egyéni legjobbjával 2. lett, vívásban 15 győzelem mellett 14 vereséget számlált, a futás és a lövészet során nem kellett izgulnia, hogy csoportjában a 18 közé kerüljön. Végül megnyugtató teljesítménnyel, a négy magyar lány közül a legjobb helyen, a B jelű közösségben a 10. helyről került a szombati, 36-os fináléba. Sajnos, a döntőben már nem volt ennyire magabiztos, hiába úszott ismét remekül, a negyedik legjobb időt produkálta a medencében, egy másodperccel maradt el két nappal korábbi idejétől. A páston ezúttal szinte semmi sem jött össze, az utolsó helyen fejezte be ezt a tusát, 8 győzelemmel és 27 vereséggel.

A honfitársakkal kezdett, nem jól, s a folytatásban sem kapta el a ritmust, az előtte egy hellyel záró litván Ieva Zelvyte is lényegesen jobb, 12-23-as mérleggel rendelkezett, a tusát végül magabiztosan megnyerő Simon Sarolta 26 siker mellett 9 vereséget számlált. A bónusz vívás során az első csörtéjét megnyerte Stróbl, a következőt elvesztette, tehát gyorsan kiszállt a küzdelemből. A lovaglás során két akadályt vert, amivel nem csúszott hátrébb, igaz, nem is javított helyezésén.

A 31. helyről kezdte a kombinált számot, modernizálva - az új idők szellemének megfelelően - a Laser Run névre hallgató erőpróbát. Nem teljesített rosszul, főleg a futásban mozgott kimondottan jól, végül a 27. helyen ért célba. A lövészetek során edzője, Mészöly Gábor igyekezett nyugalomra inteni. "Finom sütés" - közölte mindig az Alba Öttusa SE szakvezetője, amikor tanítványa lihegve megérkezett a lőállásba.

A lovaglással ezúttal is sokaknak meggyűlt a baja
Fotó: Koppán Viktor

A célban Stróbl nem volt elkeseredve, de nem titkolta; jobbat várt magától. Azonban a rossz vívás rányomta bélyegét a nap további alakulására.

- A tavaszi Eb-n is a 18. helyen végeztem, gyengébb mezőnyben, bíztam abban, hogy azt a teljesítményemet meg tudom ismételni, sőt, képes leszek javítani - mondta csalódottan a versenyző.

A győzelmet a koreai Kim Sunwoo szerezte meg, az olasz Aurora Tognettit és az orosz Adelina Ibatullinát megelőzve.

A vb hétfőn, a vegyes váltók viadalával zárul Fehérváron. Az úszás 11 órakor kezdődik a városi uszodában, a vívás 12.30-kor veszi kezdetét a szomszédos MKOSZ-teremben, a bónusz vívás 14 órakor startol. A lovaglás 15.30-kor, a kombinált versenyszám pedig 17 órakor, a Bregyóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!