Sport

2017.06.11. 17:30

Szabó Dániel lett a legeredményesebb fehérvári atléta

Az ARAK UP Akadémia három aranyéremmel, egy ezüsttel és egy bronzmedállal zárta a 122. Atlétikai Magyar Bajnokságot.

Ferencz Balázs

A vasárnapi tűző napsütésben a férfi súlylökők selejtezőjével indult az ob harmadik versenynapja. A döntőkkel teli programban a székesfehérvári atléták elsőként a női távolugrásban voltak érdekeltek. A fiatal Endrész Klaudia sokáig a negyedik helyen állt, s az utolsó sorozatban megugrott egyéni csúcsával, 606 centivel meg is tartotta pozícióját.

 

A 200 méteres síkfutás második előfutamában Szabó Dániel biztató futással masírozott a döntőbe, ahol elsőzör kiugrott a fehérvári versenyző, de zöld kártyát kapott a mezőny, tehát Dani újra rajtgépbe térdelhetett. Remekül startolt a pénteken 100 méteren és 4x100-on is aranyérmet szerző Szabó Dániel, 150 méternél az élen állt, de az utolsó métereken a ferencvárosi Szabó László nagyot hajrázott, és bedobta magát a célba az arakos atléta előtt. Dani így is idei legjobbjával, 21,41-el lett ezüstérmes.

A mindössze 17 esztendő Punk Adrienn a 800 méteres síkfutás döntőjében szállt harcba. Nem kezdett rosszul az ARAK üdvöskéje, sokáig tartotta az ötödik helyet, de a felnőtt ob tétje mintha kissé béklyót kötött a lábára, s a végére elfáradt. 2:14,39-es idejénél futott ő már jobbat, ez most csak a hatodik helyre volt elég.

 

Az ARAK UP Akadémia sportolói a többi vasárnapi döntőben nem viaskodhattak, de fehérváron nevelkedett versenyzők gyűjtöttek néhány érmet. A koronázó várost két évvel ezelőtt elhagyó Zsiga Mónika az Ikarus BSE színeiben nyert bajnoki címet a 400 gáton, azon a távon, melyet már a lelátóról figyelt az egyik esélyes, a hét közepén még kórházban pihenő Mátó Sára. A télen Győrbe igazolt László Dávid óriási versenyben, mindössze 1 centivel maradt alul a bajnokkal szemben, ezüstérmet szerzett hármasugrásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!