Sport

2017.05.19. 08:25

Vízre szálltak a Dunafém kajak-kenusai

Kajak-kenu - Gyerekek, szülők, szponzorok és a meghívott vendégek részvételével az agárdi Napsugár Strandon került sor a Dunafém Kajak-Kenu Sportegyesület zászlóbontó rendezvényére.

Krebsz András

A klub telephelyeként is funkcionáló strandon Kovács Szabolcs, a hivatalosan december 3-án bejegyzett klub elnöke hangsúlyozta, fontos céljuknak tekintették egy olyan sportegyesület létrehozását, ahol a gyerekek állnak a középpontban, és a sportolás öröme az elsődleges.

- A kenus részlegünk sporteszközök és létszám tekintetében is jól áll, a kajakos szekciónk azonban még fejlesztésre szorul. Meglehetősen erős a mezőny, de szép környezetben, vízparton sportolni minden pénzt megér. A versenyzés mellett megfelelő figyelmet fordítunk a szabadidősportra is. Mindez azonban nem jött volna létre a megyei önkormányzat, a város, valamint a szülők támogatása nélkül.

Az eseményen a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Molnár Krisztián mellett részt vett Tóth István, Gárdony polgármestere is. A régebben trénerként is dolgozó városvezető szenvedélyes beszédében rámutatott, a mai világban módfelett ritka, ha valaki a pénz helyett a közösséget helyezi előtérbe.

- Örülök, hogy Kovács Szabolcsék ebben a városban találták meg azt a helyet, ahol az egyesületüket útnak indították. A strandon álló elhagyatott épületet megtöltötték lélekkel, és ahol lélek van, ott élet is található.

 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinátora, Kovács Tamás szerint még soha nem volt ilyen mértékű fejlődés a sportágban.

- Boldogsággal tölt el, ha olyan térségekben is bővülünk, ahol már van tagszervezetünk. Az új klubok jelentik a fejlődés egyik fokát, őket hajókkal, eszközökkel és szakmai tanácsokkal támogatjuk. A sok kis egyesületből így egyre több gyerek áramlik a sportágba.

A klub kötelékébe jelenleg három tréner tartozik, Kovács Szabolcs és Csonka Zsolt mellett Harmati Orsolya irányítja a foglalkozásokat. A VVSI-től érkezett edzőnő fokozott izgalommal várja az előttük álló szezont.

- Régi vágyunk teljesült a klubalapítással, habár még nagyon az út elején járunk. Megvan bennünk a kitartás és az akarat. Szeretnénk minél több tó környéki és fehérvári gyermekkel megszerettetni a vízi sportokat, és aktív szabadidős tevékenységet biztosítani nekik. Nálunk minden a gyerekekről szól, ez a legfőbb motivációnk és egyben a mottónk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!