Sport

2017.05.12. 17:00

Az Alföldön is győzelemre tör az Alba Fehérvár

Székesfehérvár - A hét közepén hosszabbításban, 89-79-re győzött az Alba Fehérvár a Gáz utcában, szombaton is nyerni akar, a 19 órakor kezdődő találkozón.

Horog László

Az alapszakaszban kétszer találkoztak a KTE-Duna Aszfalt együttesével a fehérváriak, januárban, itthon 90-59-re nyertek a kék-fehérek, majd, március végén, Kecskeméten is magabiztosan hozták a derbit, 88-65-re. Ez a mérkőzés mondjuk nem az eredmény miatt maradt emlékezetes, hanem a három kiállítás kapcsán, a hazaiaknál Ivosev, a vendégnél Shepard és Mohammed kapott egymeccses eltiltást, közelharc okán. A kecskemétiek nagyon összekapták magukat a tavasszal, 16 meccsükből 13-at megnyertek, a középső házban pedig nyolcból hatot.

Alhaji Mohammed (a labdával) nagyot harcolt szerdán
Fotó: Koppán Viktor

Szerdán, a Gáz utcában hatalmas küzdelemben nyert az Alba, ezzel 1-0-ra alakította a párharcot. Egyértelműen győzni mennek Kecskemétre is. A koronázó városiak hétvégi esélyeit nehezíti, hogy a derekát fájlaló Luka Markovic továbbra sem edz, játéka erősen kérdéses.

- Nehéz meccsre számítunk, a rájátszásban könnyű találkozók már nincsenek. Szerdán bizonyította a KTE, nem véletlenül jutott a play off-ba. Főleg a védekezésünkön kell javítanunk, legutóbb túl sokat hibáztunk. Nyerni utazunk az Alföldre - közölte Dzunic Branislav, az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!