Sport

2017.05.10. 15:00

Az ARAK atlétái eredményesen kezdték a szabadtéri szezont

Székesfehérvár - Az Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnoksággal elkezdődött az atlétikai szabadtéri szezon bajnoki sorozata. Az ARAK Up. Akadémia hat elsőséggel rajtoltak, s a legeredményesebb klubok között végeztek.

Ferencz Balázs

A fehérvári Regionális Atlétikai Központban 36 egyesület, 40 versenyszámban, összesen 254 serdülő és ifjúsági korú csapata állt rajthoz.

Az ARAK serdülő lány ötösugró csapata is a dobogó legfelső fokára állhatott
Fotó: ARAK

A serdülőknél a lányok ötösugró csapata Mohai, Gimesi, Menyhárt, Pribék és Kovács D. összeállításban nem talált legyőzőre. A 300 gátas csapat Gombolai Nórával kiegészülve lett ezüstérmes. A fiúk 100 méteres gátfutásban Károlyi Soma, Csetényi Zsolt, Bolla Gergő, Vincelér Martin és Klauzer László valamint a rúdugrásban Kiss Alexander, Csetényi Zsolt, Vinkler András és Lakatos András is bronzot szerzett. Negyedik lett a lány kalapácsvető, ötödik a fiúk és a lányok diszkoszvető, valamint a lány távolugró, hatodik a lány rúdugró, hetedik a fiú 300 gát csapat.

Az ifjúságiak mezőnyében a hazai lányok taroltak. Ötösugrásban, távolugrásban, magasugrásban, 100 m gáton és 400 m gáton is az ARAK-os csapatok álltak a dobogó tetején. Háromszoros bajnok lett: Simon Viktória, Mátó Sára, Simon Zsófia, Szépe Flóra. Két győztes csapat tagja volt Csetényi Eszter és Endrész Klaudia a 400 gátas csapattal bajnok lett Punk Adrienn és Mazák Anna. Ezüstöt nyert a fiú csapattal Csókás Nikolasz, Jahola Péter, Gombolai Balázs és Antal Kristóf 400 méter gáton, valamint a 100 gátas csapat Tímár Gergővel és Solymossi Lászlóval. Kalapácsvetésben Marton Nóra, Brandl Lilla, Ackermann Anita alkotta csapat bronzérmet nyert. Ötödik a fiú ötösugró, diszkosz és súly csapat. A Szombathelyi Dobó Akadémiával együtt hat aranyat nyert az ARAK, érmeket tekintve pedig a legeredményesebb lett a vendéglátó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!