Sport

2017.04.02. 18:33

Az esélyesek nyugalmával nyert a Puskás

Felcsút - Legutóbb a Soroksár elleni versenyfutásban nagyon értékes két pontot hullajtott el a PAFC, a Cigánd ellen már nem fért bele hasonló könnyelműség a Merkantil Bank NB II 27. fordulójában.

Dévai Nándor Csaba

Puskás Akadémia FC-Cigánd FC 4-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1018 néző. Vezette: Gaál, Kulman, Király

Puskás AFC: Hegedűs L. - Spandler, Hegedűs J., Vanczák, Heffler - Gyömbér (Zsidai, 65.), Sándor Gy. - Szatmári, Márkvárt (Szakály, 79.), Prosser - Lencse (Tischler, 45.) Vezetőedző: Pintér Attila

Cigánd: Sánta - Szilágyi, Csicsvári, Raducu, Molnár R. - Angyal, Baksa (Kuti, 45.), Oltean, Balogh - Katona (Barcsay, 75.), Popescu (Oláh, 82.) Vezetőedző: Szénay Péter

Az 5. percben Lencse keményen benyesett lövését kellett lábbal blokkolnia a cigándi kapusnak, amivel lélegzetvételnyi szünethez juttatta komoly nyomás alatt álló védelmét. A felcsúti hegemónia a 11. percben tört meg, amikor Szilágyi küldött pazar, külsővel megcsavart indítást Katona felé, a cigándi csatár elől szögletre kellett tisztázniuk a felcsúti védőknek. Negyed óra elteltével ismét Szatmári előtt adódott lehetőség, estében azonban csupán a kapu fölé tudta kanalazni a labdát.

Öt perccel később Spandler életerős lövése akadt el Olteanban. Aztán a 27. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Szatmári passzolt a tizenhatos bal oldalán futó Sándor Györgyhöz, aki egy laza bokamozdulattal a bal felsőbe emelte a játékszert, 1-0. A 35. minutumban egy Gareth Bale-t megszégyenítő egyéni akciónak lehettek szemtanúi a Pancho Arénába kilátogató nézők. Prosser Dániel nyargalt végig a jobb szélen, villámgyors mozdulattal becselezte magát a tizenhatos sarkára, majd egy gyönyörű, bal lábas lövéssel tesztelte a vendégek hálóőrét. A fordulást követően Prosser gurította le a labdát az érkező Gyömbérnek, a kapáslövést végül bravúrosan védte Sánta.

Az 59. percben az addig sziporkázó Prosser vihette a kapus ellen a labdát, csacska lövése azonban egy éti csiga sebességével vánszorgott el a bal kapufa mellett. A kissé kaotikus jelenetek után a 65. percben megduplázta előnyét a PAFC, Prosser lövését még fogta Sánta, a kipattanót viszont Tischler már kíméletlenül bevágta. 2-0. A 73. percben már 3-0-át mutatott az eredményjelző Prosser Dániel pazarul eltalált bal lábas lövését követően, valamint a hosszabbításra is maradt még felcsúti találat: egy szöglet után Szatmári lövése talált utat a bal alsó sarokba, beállítva a 4-0-s végeredményt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!