Sport

2017.04.26. 18:55

Kitettek magukért megyei kempósaink a hétvégi országos bajnokságon

Fejér megyei kempósaink mérlege igen imponáló: a három egyesület versenyzői összesen 32 aranyérmet gyűjtöttek be a hétvégi országos bajnokságon.

V. Varga József

A Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség ifjúsági-junior és felnőtt-szenior országos bajnokságát szombaton a Köfém Sportcsarnokban rendezte meg a Sárosdi Kempo Sportegyesület. Amint a viadal két főszervezőjétől, renshi Koncz Gábortól és renshi Kordás Istvántól megtudtuk: a magyar bajnokságon 230-an indultak.

A Sárosdi Kempo SE versenyzői 16 arany-, 19 ezüst- és 18 bronzérmet szereztek. Legeredményesebb versenyzőjük a lányok közül Tóth Daniella (nagylóki szakosztály) lett 5 arany- és 1 ezüstéremmel; Törzsök Petra 2 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet gyűjtött be. A lányok a két héttel ezelőtti portugáliai világbajnokságról is "aranyakkal" tértek haza. A fiúk közül a legeredményesebben Csizmadia Dániel (2015-ös világbajnok) szerepelt, a mérlege 3 arany- és 2 bronzérem.

Fotó: Bognár Tamás

A Székesfehérvári Kempo SE harcosai is kitettek magukért a magyar bajnokságon: összesen 11 arany-, 22 ezüst- és 9 bronzéremmel zártak. A legeredményesebben Polgár Tamás (aki egyben a sárosdiak fekete öves mestere is) tanítványai küzdöttek. Burián Bendegúz 4 arany- és 2 bronzéremmel, Koza Márk pedig 3 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel lett gazdagabb. Ők is hoztak már aranyérmeket a WAC harcművészeti világbajnokságról. A székesfehérváriak vezető mestere, renshi Gáncs Ferenc három számban indult (gi földharc, no gi földharc, önvédelem), és mindegyikben az első helyen végzett. Ferenc, szenior kora ellenére, a felnőtt korosztályban indult, és győzött, példát mutatva ezzel minden kempósnak.

Sikeresen szerepeltek az országos bajnokságon a Székesfehérvári Profi Kempo Akadémia versenyzői: a mérlegük 5 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzérem. Közülük a legeredményesebb Gombaszögi Viktória volt 2 arany- és 1 bronzéremmel.

Megyei harcosaink a válogatott divízióba is értékes pontokat gyűjtöttek a hétvégén, ugyanis a viadalokon szerzett pontok alapján lehet a magyar válogatottba kerülni. Közülük a legszorgalmasabb Tóth Daniella, Csizmadia Dániel, Törzsök Petra, Bereczk Szonja, Kilinkó Kíra, Répási Eszter, Burián Bendegúz, Gáncs Ferenc, Koza Márk, Tombácz Tamás és Gombaszögi Viktória volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!