Sport

2017.02.21. 18:21

Vasváris öröm a Gyurkovits Mária Emlékversenyen

Székesfehérvár – A tavaly novemberben, hetvenkét éves korában elhunyt egykori testnevelő tanárra emlékeztek a Teleki Blanka Gimnázium Sziget utcai tagintézményében kedd délután.

Krebsz András

Gyurkovits Mária éveken keresztül a helyi NB I-es kosárlabda csapat egyik meghatározó játékosának számított. Az 1993-ban Fejér Megye Diáksportjáért díjjal, 2002-ben Arany Katedra emlékplakettel valamint 2006-ban Székesfehérvárért díjjal kitüntetett testnevelő tanár Gárdony után az akkori Ságvári Endre Gépipari Technikumban és a József Attila Gimnáziumban is tanított.

Az atlétika szakedzői diplomával is rendelkező pedagógus betegsége ellenére 2016-ban még átvehette az Aranydiplomáját a Testnevelési Főiskolán.

Fotó: Molnár Artúr

Tizenegy középiskolás fiú kosárlabda csapat szállt harcba a kupáért, az összecsapásokon igazolt játékosok nem vehettek részt. Az esemény főszervezője Mányok Rita, a Teleki Gimnázium testnevelő tanára méltó keretek között bonyolította le a négy játéknapon zajló emlékversenyt.

A végső győztes Vasvári Pál Gimnázium a selejtezőben a Jáky József Szakgimnázium, az Árpád Szakképző Iskola és a Comenius Gimnázium csapatait múlta felül. A „B" jelű kvartett élén az ezüstéremig jutó Teleki Blanka Gimnázium végzett, maga mögé utasítva a Tóparti Gimnázium, a Szent István Szakképző Iskola és a Hunyadi Mátyás Szakgimnázium együtteseit. A „C" csoportot a dobogó legalsó fokára felálló Ciszterci Szent István Gimnázium nyerte meg, megelőzve a Kodolányi János Gimnáziumot és a Váci Mihály Szakképző Iskolát.

A hármas döntőbe bejutott iskolák mérkőzéseinek eredményei:

1. Vasvári Pál Gimnázium–Teleki Blanka Gimnázium 23-15 (2-5,7-4,7-4,7-2)

2. Teleki Blanka Gimnázium–Ciszterci Szent István Gimnázium 17-11 (4-2,1-3,4-0,8-6)

3. Ciszterci Szent István Gimnázium–Vasvári Pál Gimnázium 11-27 (3-6,1-7,5-10,2-4)

A serleget elhódító Vasvári Pál Gimnázium csapata: Balázs Ádám, Bioszki Balázs, Határhegyi Gergely, Horváth Bence, Kálmán Gergő, Kneifel Áron, Kocsis András, Orczi Bence, Plesz Boldizsár, Szabó Zsombor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!