Sport

2017.02.10. 19:15

A Hunyadi DSE sikerei - Egy arany-, két bronzérem az utánpótlás-bajnokságon

Székesfehérvár - A Budapesten megrendezett serdülő és újonckorú versenyzők fedettpályás országos bajnokságán sikerrel szerepeltek a Hunyadi DSE versenyzői.

Silye Sándor

A fehérvári egyesület tagjai az atlétika ágának alapvetően a hosszabb távjait gyakorolják. Így évek óta a gyaloglás 5, 10, 20 kilométeres erőpróbái jelentik sikereik alapját, de igaz ez a tény a futószámokra is.

Varga Máté a dobogó teteján, előtte Őze Tibor edző látható
Fotó: Hunyadi DSE

A hunyadisok az utánpótlásban jeleskednek leginkább az elmúlt években, de a kicsik sem a sprintszámokban erősek. Az utánpótlás bajnokságon öt sportolóval képviseltették magukat, ahol a serdülő fiúk 3000 méteren versenyben, nagy fölénnyel lett bajnok Varga Máté, aki 15:15.16 másodperces időeredménnyel ért célba. A serdülő lányok hasonló távján Tóth Katalin nagy hajrával és szép egyéni csúccsal lett harmadik, és szerzett bronzérmet, időeredménye: 17:18.68 másodperc. Itt indult még és egyéni csúccsal ért célba Egyed Orsolya és Jezsoviczki Anna.

Az újonc leány kategóriában a kezdő versenyzők indulhattak. Ebben a versenyszámban Kolmer Jázmin 3000 méteren harmadik lett.

Őze Tibor edző elégedett volt versenyzői teljesítményével, mert az idénnyitó sikereit látva a szakosztály biztató évnek nézhet elébe. A most érmet szerzett versenyzők jó eséllyel pályáznak a későbbi korosztályos bajnokságokban is a dobogós helyekre az év közben megrendezendő válogatott viadalokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!