Sport

2017.01.24. 16:10

Anyukája őrzi a pakkot - A 14 éves fehérvári hokis hölgy gólt is lőtt a vb-n

Székesfehérvár - Előbb a bátyja, majd a húga kezdett jégkorongozni. Gondolta, kipróbálja, s milyen jól tette. Horváth Imola volt az U18-as női világbajnokság egyetlen fehérvári játékosa.

Ferencz Balázs

A magyar női U18-as jégkorong válogatott 3-0-ra győzte le a divízió 1/A újoncát, Ausztriát a budapesti világbajnokság utolsó fordulójában, s ezzel a 4. helyen végzett. A találkozó egyik hőse a második magyar gól szerzője, Horváth Imola volt. A 14 éves hölgy egyedüliként képviselte a koronázó várost az ifjúsági válogatottban.

- A legkellemesebb élményem, hogy meglőttem életem első válogatott gólját, s ráadásul ez egy világbajnokságon sikerült. Az idősebb játékosok nagyon könnyen befogadtak. Különösen sokat jelentett, hogy ekkora közönség előtt még sohasem játszottam. Nagyon jól esett, hogy szurkoltak nekünk.

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

- Volt benned lámpaláz, némi félsz a mérkőzések előtt?

- Nem, egyáltalán nem, inkább teljesíteni akartam.

- Fel tudod idézni a gólt?

- Blokkoltam egy lövést, s egyből megindultam, végigvittem a pályán s ellőttem a hosszúra. Mindig azt mondják az edzők, hogy lőjünk a hosszú sarokra, mert ha el is akad a kapusban, a legrosszabb esetben is kipattan róla. Ez most nem pattant ki.

- Volt ünneplés a gól után?

- Az öltözőben nagyon örült mindenki, mert győztünk azon a mérkőzésen. Persze, megkaptam a „first goal"-os korongot.

- Gondolom, nagy becsben van az első gólos pakk?

- Anya irodájában kikerült a polcra.

- Komolyan? Nem is otthon őrzöd az ereklyét?

- Nem, mert otthon biztosan elveszne.

- Nem volt furcsa, hogy 14 évesen az U18-as válogatottban jutottál szóhoz?

- Nem igazán szoktam meg, hogy idősebbekkel játszom, mert Fehérváron és a válogatottnál is inkább a saját korosztályomban hokizom. Bár, amikor válogatott összetartáson vettem részt, többnyire idősebbek vettek körül. 11 évesen az U15-ben szerepeltem, most pedig 14 évesen az U18-ban hokizhattam. Az Akadémián az U16-os fiúkkal játszom együtt, s most még fel tudom velük venni a ritmust. Amíg lehet fiúcsapatban szeretnék játszani, majd aztán pár éven belül külföldön szeretném folytatni a jégkorongot. No és persze nem szeretnék kimaradni a válogatottból sem. Az U18-ban is szeretném megszilárdítani a helyem, az U15-ös csapattal pedig áprilisban jó lenne valami szép eredményt elérni a nyolc nemzet tornáján. Jó lenne, ha sokáig jégen lehetnék, mert ez a sportág jelenti az életemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!