Sport

2016.12.23. 17:15

Dániel András szerint lesz kihívója Bienerth Gusztávnak

Székesfehérvár - A legutolsó információk szerint a jelenlegi, ámde leköszönő elnök Gyárfás Tamás nem jelölteti magát újra a Magyar Úszó Szövetség élére.

Ferencz Balázs

A székesfehérvári Delfin SE elnöke, Dániel András szerint nem csupán egy jelölt lesz a Magyar Úszó Szövetség január 8-ai elnökválasztására. A leköszönő elnök, Gyárfás Tamás visszalépése miatt Bienerth Gusztáv, a Ferencváros elnökségi tagja, a 2024-es Budapesti Olimpiai Pályázat alelnöke, egyben turizmusért felelős kormánybiztos lett az egyedüli befutó, azonban december 25-éig még érkezhet újabb jelentkező a szövetség vezetésére.

Dániel András (balra) az uszodafejlesztéssel kapcsolatban is egyeztetett Gyárfás Tamással (jobbra) a nyári bejáráson Fotó: Simon Erika

- Olyan elnököt látnék szívesen, aki az úszásért, a versenyzőkért és az edzőkért él. Fel tudja kutatni a forrásokat, meg tudja szerezni a működéshez szükséges pénzt, jó kapcsolatokkal rendelkezik. Csak olyan elnök lehet elfogadható egy szövetség élén, akinek van szava, potentát, olyan ember legyen egy testület élén, aki cselekedni és hatni tud - jelentette ki Dániel András, a Delfin SE vezetője. - Ebből a szempontból eddig nagyon jól működtünk, nem volt semmi gond.

A lényeg, hogy ebben a mederben folyjon tovább a munka, hogy még jobb legyen a magyar úszósport helyzete. Bienerth Gusztávot nem ismerjük, ő eddig az egyedüli jelölt, de december 25-éig még jelezheti szándékát az, aki elnök szeretne lenni - fogalmazott Dániel András, aki a Magyar Idők információja szerint a Győr Open úszóversenyen aláírásokat gyűjtött Gyárfás Tamás újrajelölésének támogatására.

- Ez egy félreértés, tévedés volt. Persze, beszélgettem az emberekkel, edzőkkel, hogy ki, mit, hogyan szeretne, mi az elképzelése a jövővel kapcsolatban. Ennyi. Valaki ezt félreértette. Nem létezik semmiféle aláírásgyűjtő ív. Ha Gyárfás Tamás nem akarja vállalni az elnöki tisztet tovább, akkor ne vállalja, de olyan elnök legyen helyette, aki megfelelően tudja érvényesíteni a sportág érdekeit.

Az nso.hu információi szerint Gyárfás maga valóban nem indul az elnökválasztáson, egy általa támogatott, őt képviselő jelölt jelentkezni fog a 25-ei határidőig. A jelöltek listája az ezt követő első munkanapon, december 27-én kerül nyilvánosságra.

- Információm nincs, így az érzéseim mondatják velem azt, hogy lesz még egy elnökjelölt december 25-éig - vélekedett Dániel András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!