Sport

2016.12.20. 21:25

Az Alba Fehérvár a kupában javíthat

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár csapata a FIBA Europe Cup második csoportkörének 2. fordulójában a cseh BK Parcubicét fogadja.

Káldor András

A múlt héten tovább folytatta menetelését a FIBA Europe Cup sorozatában az Alba Fehérvár gárdája, és hazai pályán 92-83-ra legyőzte a román U-BT Cluj Napoca együttesét.

Szerdán este 18.30-kor újabb feladat előtt állnak a kék-fehérek, a cseh bajnokságban jelenleg 2. helyen álló BK Pardubice csapata érkezik az Alba Regia Sportcsarnokba. A már említett előző játéknapon nagy meglepetésre méretes vereséget szenvedtek a csoport legerősebbjének tartott Pau-Lacq-Ortheztől, 101-66-ra kaptak ki a Palais des Sports de Pau parkettjén.

Lóránt Péter (fehérben) 12 pontot dobott a Cluj Napoca ellen Fotó: Molnár Artúr

Ettől függetlenül nincs szó gyenge csapatról, hiszen a 25 éves átlagéletkorú Pardubice hazája pontvadászatában a CEZ Basketball Nymburk mögött áll, 16 fordulót követően 13 győzelem mellett 3 vereséget jegyezhetett idáig. Három amerikai pattogtat a csapatban, közülük a bedobó Joseph Wall már a harmadik idényét tölti a piros-fehéreknél, míg Autrey Lamb a finn KTP Basket, míg Burnett Dominez az amerikai Davenport csapatából jött hozzájuk a nyáron.

A legjobban Lambra kell figyelniük az Albásoknak, a kupában húszpontos átlaggal dobott az eddigi találkozókon, de Dominez sem marad el tőle sokkal, ő tizenöt pontot dobott - igaz kettővel kevesebb, öt meccsen lépett pályára. Vezetőedzőjük a csapat egykori játékosa, a 41 esztendős Levell Saunders pedig szintén az Egyesült Államokból érkezett.

A kupában, az első körben a ciprusi Apoellel, a litván BC Siauliai, valamint a fehérorosz Tsmoki Minsk csapataival voltak egy csoportban, itt négy győzelem mellett kétszer kaptak ki, és simán továbbjutottak.

Az Alba Fehérvár együttese miután legyőzte a kolozsváriakat a bajnokságban, szombaton kellemetlen vereséget szenvedett a nagy rivális Egis Körmendtől. Valahol várható volt, hogy előbb-utóbb kiütközik a csapaton a kettős terhelés, hiszen a kupában is helytállnak már hetek óta, és komoly terhelés alatt vannak, 14 meccset játszottak az október 9-ei szezonkezdettől.

Jó hír a szurkolóknak, hogy a hátsérüléssel bajlódó, és a szombati meccset éppen ezért kihagyó Luka Markovic már a csapattal edzett, és ott lehet a mai mérkőzésen.

- A Pardubice jó csapat, tíz kosarast forgatnak, tehát mély rotációt alkalmaznak a mérkőzéseken. A szerdai lesz az utolsó összecsapásunk a 2016-os esztendőben - fogalmazott Góbi Henrik, a fehérváriak másodedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!