Sport

2016.12.13. 14:25

A megyei II. osztály OSZ-CAR csoportja idén is rendkívül erősnek bizonyult

A megyei másodosztályban lassan egy hónapja, hogy befejeződtek a küzdelmek, a csoportok őszi teljesítményének értékelése azonban most érkezett el. Elsőként az OSZ-CAR csoportban történtekkel foglalkozunk.

Káldor András

Érdekesen alakult már az idényt megelőzően a csoport beosztása, hiszen nem kevesebb, mint három, tavaly még a megye egyben szereplő együttes is ide kapott besorolást. A két egyenes ágon kieső Szár, és a Pusztavám mellett az amúgy a kieső helyektől fényévnyire levő (11.-ek lettek) Puskás Akadémia FC III csapata is az Akadémia vezetésének döntése után itt folytatta a küzdelmeket. Így aztán adta magát a kérdés, hogy e három csapat rutinja, és összeszokottsága mennyire fogja befolyásolni az őszi idény kimenetelét. Ráadásul azok, akik arra tippeltek a szezon elején, hogy hármójuk közül kerülhet ki az őszi bajnok nem járhattak messze a valóságtól.

A száraz tények azonban nem egészen ezt mutatták, és azzal kellett szembesülniük, hogy a tavalyi pontvadászat ezüstérmese, a Bakonycsernye rendkívül magabiztosan, ötpontos előnnyel utasította maga mögé a második Szár csapatát. A csernyeiek teljesítménye irigylésre méltó, hiszen mindössze egyszer szenvedtek vereséget, a Puskás AFC III-tól, még szeptember elején 2-1-re, valamint egy döntetlent játszottak a tavalyi bajnokságban mögöttük végző Mány otthonában. A közvetlen riválisuknak számító Szár ellen szoros meccsen 1-0-ra nyertek, míg a Pusztavám számára nem sok babér termett ellenük, mivel sima 3-0-al küldték haza őket. Volt néhány szorosnak tekinthető mérkőzésük, a Videoton Baráti Körrel gólokban gazdag találkozón győztek 5-4-re, de egy góllal nyertek a Pákozd, és a Fehérvárcsurgó ellen is. A Szár mellett ők lőtték a legtöbb gólt, de ők is kapták a legkevesebbet. Az utolsó négy mérkőzésükön érintetlen maradt Spandler Mátyás hálója. A csapat házi gólkirálya Varga Aurél lett 13 találattal, a 8 gólos Ódor Ákost megelőzve.

A 13. fordulóban, a kék mezes Pázmánd csapata 2-0-as vereséggel zárt a Kápolnásnyék elleni idegenbeli összecsapáson Fotó: Kricskovics Antal

A 2. helyen zárt a Szár együttese, amely mint emlékezhetünk rá nüánszokon múlt, hogy nem tudta megőrizni első osztályú tagságát. Igazán sok különbséget nem lehetett felfedezni a csapat összetételében a második vonalban, Lacza Albert irányításával szinte ugyanaz a garnitúra lépett pályára, mint korábban a megye egyben. Az összeszokottság ellenére azért akadt néhány olyan eredmény, amit nagy valószínűséggel szeretnének elfelejteni. Kápolnásnyéken sima 2-0-as vereség lett a vége, nem bírtak otthon a Pusztavámmal, és Bakonycsernyén sem tudtak pontot szerezni. Ellenben sok gólt lőttek, mint már említettük szám szerint a legtöbbet, az 52 találat 3,46-os átlaggal bír, ami dicséretes. Egy meccsen lőttek kilencet (Kőszárhegy), de hatot kapott tőlük a Pákozd, a Videoton Baráti Kör, és a Csór Truck Trailer is. A legeredményesebb Kovács Balázs volt 11 góllal, őt követi a 10 találatot elérő Nyitrai Róbert.

A dobogó 3. fokán áll a téli szünetben a Puskás AFC III csapata, amelyben hasonlóan a Szár gárdájához játékosállományát tekintve túlságosan nagy változás nem volt az előző, első osztályban játszó kerethez viszonyítva. Sípos Zoltánt a kispadon Szabó Dániel váltotta, aki nemcsak a pályán kívülről, hanem pályán belülről is dirigálta csapatát, hiszen két mérkőzést kivéve 12 meccsen a kezdő tizenegyben is ott volt. Egy rangadót megnyertek Bakonycsernyén, kettőt viszont elvesztettek hazai pályán a Szár és a Pusztavám ellen. Ezen kívül botlottak, és csúnyán kikaptak a Mór II-től 3-0-ra. Voltak egészen jó periódusaik, többek között egy öt fordulón át tartó veretlenségi sorozattal is büszkélkedhettek. Egyszer lőttek nyolcat (Pákozd), egyszer hetet (Kőszárhegy), de öt alatt a Mány sem úszta meg ellenük. Oláh Kálmán 8, míg Királyvári András 6 góllal áll a házi góllövőlista élén a téli szünetben.

A 4. helyre ért oda a Pusztavám-Jüllich gárdája, akik folyatva az előző években elkezdett szisztémát továbbra is jobbára a helyi kötődésű labdarúgókkal állnak fel, és az utánpótlás nevelésre fektetik a hangsúlyt Kocsis Jenő irányításával. Nem mondhatni azt, hogy ideális lett volna a csapat szezonja, négyszer kaptak ki, ezek közül kettő, pedig a vaskos meglepetés kategóriába tartozik, mivel Kőszárhegyen belefutottak egy háromgólos zakóba (1-4), és a 10. fordulóban a Videoton Baráti Kör hazai környezetből vitte haza mindhárom pontot, úgy, hogy ez volt a vendégek első idei győzelme a bajnokságban. A rangadók közül a Puskás AFC III elleni meccset tudták hozni egyedül, Száron döntetlent játszottak, Bakonycsernyén hármat kaptak, és egyet sem rúgtak. A csapatból Molnár Dávid lőtte a legtöbb gólt, 11-et.

Az 5. helyen álló Kápolnásnyék stabilan tartja pozícióját, a nyáron egy hellyel végeztek lejjebb, és ugyanúgy 28 pontot gyűjtöttek, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Jól kezdték az idényt, mert az első négy meccsen tíz pontot szereztek, de utána is elértek több figyelemreméltó eredményt. Elég csak a csákvári (3-0), és Pusztavám elleni idegenbeli győzelemre (2-1), gondolni, de a Mányon is ponttal gyarapodtak. Fájó lehetett viszont számukra a 12. fordulóban Csórón elszenvedett 4-3-as vereség, amely a vendéglátók egyszersmind első idei győzelmét is jelentette. A csapat legeredményesebb játékosa Varga József volt, aki 11-szer vette be az ellenfelek hálóját, őt követi Konczi Dávid 9 góllal.

A sötétmezes bakonycsernyei Varga Aurél (17) termelte a gólokat, a Bodajk ellen is betalált Fotó: bbse.hu

A Mór II csapata a 6. helyet csípte el, ez rendkívül bíztató, hiszen a tavaly még a harmadosztályban vitézkedő csapat teljesítménye alapján egyáltalán nem tűnt újoncnak. Sőt voltak mérkőzések, amikor kifejezetten érett játékot nyújtottak, és meglepték ellenfeleiket. Nagyarányú győzelmeket arattak a Kőszárhegy, a Csór Truck-Trailer, és az AFC Csákvár II ellen, és Mányról is pontokkal tértek haza. A volt első osztályú csapatokat sem kímélték, a Puskás AFC III otthonában 3-0-ra nyertek, de a Pusztavám-Jüllich sem tudott nyerni ellenük. 39 gólt szerzett a csapat, ebből Nagy Martin 8-al lett a házi gólkirály.

A Fehérvárcsurgó a nyári évzáráshoz képest három helyet csúszott vissza, és a 7. helyről várhatja a tavaszi rajtot. Az élcsapatok ellen különösebb sikerélmény nem érte őket, csupán a Szárral tudtak egy döntetlent játszani, de a Bakonycsernye, a Pusztavám-Jüllich és a Puskás AFC III is legyőzte őket. Mányon azonban nyerni tudtak, és nyugodtan állíthatjuk, hogy a csapat idegenben volt otthon", mivel nyolc meccsükből haton győzni tudtak, és mindössze egy döntetlent, és egy vereséget jegyezhettek. A legjobb góllövőjük, pedig Egyed Martin volt, aki 11 meccsen lépett pályára, és ez alatt 8-szor talált be.

A Bodajk, bár a 8. helyen fejezte be az idényt, úgy kezdett, hogy azt hihettük akár a tabella első felében végez. Négy győzelem zsinórban, majd jött a lejtmenet, egy ötmeccses széria, csupa vereséggel. A két sereghajtó csapaton kívül, és a Pázmánd mellett a bodajkiak nem játszottak döntetlent, hét győzelmük közül négyet otthon, hármat idegenben értek el. Molnár Tamás, és Hudák András egyaránt 7-7 gólt szerzett, ők ketten voltak a legeredményesebbek a csapatból.

Meglepetésre 9. lett a Mány csapata. Ez már abból a szempontból is érdekes, hogy a tavalyi bajnokság bronzérmese érte el a legtöbb gólt, 122, míg ősszel csupán 34 alkalommal tudták bevenni az ellenfelek kapuját. A gólkülönbségük, ha csak egyel is, de mínuszba megy át. A Bakonycsernye elleni rangadó kivételével (4-4) az összes kiemelt mérkőzést elvesztették, Felcsúton három, Pusztavámon, és Száron két-két góllal. Előző évben egyetlen hazai találkozón sem találtak legyőzőre, minden meccsen nyertek, ez ősszel korántsem mutatott ilyen pozitív képet, mivel hét összecsapásból csak kettőt hoztak. A 40 esztendős Pál Zoltán továbbra is meghatározó játékosa a csapatnak, 14 gólt lőtt a tavalyi idény gólkirálya, és most is az első helyet áll az éles lövészek versenyében.

A Vál csapata valamelyest visszaesett a tavaszhoz képest, akkor a 8.-ak voltak, most 10.-ként fordulnak. Idegenben ment nekik jobban, négy győzelmet szereztek, míg hazai környezetben csupán kétszer örülhettek. Voltak nagy különbségű győzelmeik, de ugyanúgy beleszaladtak néhány nem várt három, négygólos vereségbe is. Talán a Videoton Baráti Kör elleni 5-0, és a Csákváron aratott 6-0ra emlékezhetnek a legszívesebben. Kamocsa Péter 10 mérkőzésen lépett pályára, 7 góljával ő volt a legjobb gólvadász a szezonban.

A Pázmánd végzett a 11. helyen, azt nem állíthatjuk, hogy ideálisan indul volna számukra a bajnokság, mivel az első négy meccset sorra elvesztették, és az első győzelemnek csak szeptember közepe táján örülhettek. Eléggé rapszodikusan szerepeltek, voltak meglepő idegenbeli győzelmeik, de ezek mellett viszont a hazai pálya nem minden esetben számított oroszlánbarlangnak, ezt bizonyítja hat vereségük is. A nem éppen tinédzser korú, 42 esztendős Rózsa Csaba talált be a legtöbbször - hatszor - az ellenfelek kapujába, megelőzve a négygólos Czottner Ádámot.

Az előző év végén a 10. volt, most a viszont a 12. helyen áll a Pákozd gárdája. Az 1. fordulóban Felcsúton beleszaladtak egy nyolcasba, és ettől utána nehezen tértek magukhoz. Csupán az 5. fordulóban egy kőszárhegyi döntetlennel kezdték meg a pontgyűjtést. A Videoton Baráti Kör elleni 7-0, valamint a Mány 2-0-as legyőzése volt az a két eredmény, amely igazán kiemelkedett részükről az idényben. Hollósi István nevéhez fűződik a legtöbb pákozdi találat, 7 góllal.

A 13. helyet bérelte ki a Kőszárhegy együttese, amely ebben a tekintetben nem rontott, és nem is javított tavaszi pozícióján. Maradva a 13-as számnál, ugyanennyi pontot is szereztek, mindet otthon, mivel az idegenbeli meccseik egyáltalán nem sikerültek, mindenhonnan pont nélkül tértek haza. Volt néhány nagykülönbségű vereségük, talán egyedül a Pusztavám-Jüllich elleni hazai 4-1-re lehetnek igazán büszkék. Kovács Krisztián 11 góllal pontosan csapata góljainak a felét lőtte, és ezzel összetettben is előkelő helyen áll a góllövőlistán.

Tavaly szebbik arcát mutatta az Aqvital FC Csákvár II, nem érdemtelenül az 5. helyen zártak, ám ezen az őszön egyáltalán nem ezt a csapatot láthatták szurkolóik, és jelentősen visszaesve a 14.-ek lett, mindössze 10 pontot gyűjtve. Bár a 3. fordulóban Pázmándon 2-0-ra nyertek, utána négy vereség következett, amely eléggé visszavetette őket. Hullámzott a teljesítményük, ráadásul az utolsó három fordulóban három vereséget szenvedtek el, és 16 gólt kaptak. Gulyás Gergő 7 gólt szerzett, ezzel vezeti a házi ranglistát.

A két kieső helyen a Csór Truck-Trailer és a Videoton Baráti Kör csapatai állnak, szinte azonos mutatókkal, csupán annyi a differencia, hogy a csóriak öttel kevesebb gólt kaptak, mint a fehérváriak. A Csór csapata a 12. fordulóban győzött először, újoncként nehezen rázódtak bele az osztályba. A Videoton BK kiesett tavaly, lényegében annak köszönhette, hogy bennmaradt, hogy több változás volt a csoportban. Lelkes amatőrök, akik azért bevették a Pusztavám várát", és legyőzték a Bodajkot. Egy biztos, hogy mindkét gárdára nehéz tavasz vár, mivel jelentős ponthátrányuk van.

1.Bakonycsernye 15 13 1 1 47 - 16 40

2.Szár 15 11 2 2 52 - 16 35

3.Puskás AFC III 15 11 1 3 44 - 18 34

4.Pusztavám 15 9 2 4 28 - 19 29

5.Kápolnásnyék 15 8 4 3 37 - 24 28

6. Mór II 15 8 3 4 39 -19 27

7.Fehérvárcsurgó 15 8 3 4 30 -28 27

8. Bodajk 15 7 0 8 34 -22 21

9. Mány 15 6 2 7 34 -35 20

10. Vál 15 6 1 8 34 -33 19

11. Pázmánd 15 6 0 9 22 -35 18

12.Pákozd 15 4 3 8 24 -40 15

13. Kőszárhegy 15 4 1 10 22 -51 13

14.AFC Csákvár II 15 3 1 11 19 -49 10

15.Csór T.-Trailer 15 2 0 13 21 -49 6

16. Videoton BK 15 2 0 13 20 -53 6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!