Sport

2016.11.01. 09:27

Magyar bajnoki cím ketrecharcban

Sárosd – Kugler András, a Sárosdi Kempo Sportegyesület versenyzője amatőr MMA magyar bajnoki címet szerzett az ünnepek előtt Győrben megrendezett döntőben.

V. Varga József

A HMMAF szervezet amatőr MMA magyar bajnokságán Kugler András (65 kg) két mérkőzésén is győzött, így magyar bajnoki címet szerzett. Első mérkőzését kopogtatással (feladásra kényszerítéssel), a másodikat technikai KO-val nyerte a ketrecben.

Kordás István edző (b), Kugler András, Koncz Gábor edző és Kordás Máté, István kisfia
Fotó: Sárosdi Kempo SE

András ötödik alkalommal győzedelmeskedett amatőr MMA szabályrendszerben, ezért a közeljövőben a Sárosdi Kempo Sportegyesület világversenyekre is tervezi a kiutazását, amihez azonban még szponzorokat kell találniuk. Amint Koncz Gábor és Kordás István edzőtől megtudtuk: az MMA a legkeményebb full kontakt szabályrendszer, melyet többnyire ketrecben vívnak, állásból indul a küzdelem, és a földön is folytatódik ütéssel, rúgással, feladásra kényszerítéses földharccal.

András egyébként többszörös kempo világbajnok, A-kategóriás küzdelmekben és grappling, azaz földharc küzdelmekben magyar bajnok. Mesterei úgy ítélik meg, tudása megérett a ketrecharcra.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!