Sport

2016.11.11. 18:50

Profik szállnak ringbe - Törteli Balázs magyar bajnoki címért bokszol

Székesfehérvár - Hosszú idő után újra profi ökölvívó gálának ad otthont a koronázó város. A Félix Promotion által szervezett Magyar Ring profi gála felvezetéseként pénteken megtartották a mérlegelést.

Ferencz Balázs

Az eredeti tervek szerint a középsúlyú magyar bajnok, Pintye Szabolcs is kötelek közé lépett volna a szombat este 19 órakor kezdődő élő televíziós ökölvívó gálán.

A Csónakázó-tó melletti MKOSZ-csarnokban helyet kapó eseményen a fővárosi bokszoló az Afrika-bajnoki övvel rendelkező dél-afrikai Salehe Mkalekwa (9 győzelem, 2 vereség) ellen készült, de kiújult korábbi vállsárülése, ráadásul a héten be is lázasodott. Pintye műtétje előtt pótolná az összecsapást.

Törteli Balázs (jobbra) és Mizsei György váltósúlyban bunyóznak
Fotó: Molnár Artúr

A szombati nemzetközi bokszgálán Kovács Zoltán Caramel bokszolja a főmérkőzést, aki a WBO Europe címért meccsel, míg váltósúlyban a fehérvári Törteli Balázs (9 gy., 1 v.) ellenfele a a korábbi kisváltósúlyú EBU-EU bajnok Mizsei György (24 gy., 19 v.) lesz.

Kötelek közé lép még Harcsa Norbert, Laki Róbert, Berki Ferenc, Kispál Zoltán, Kis Máté, Egedi Renátó és Szilvai László is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!