Sport

2016.11.09. 20:18

Még mindig pont nélkül a kupában a FAV19

Budapest - Harmadik Magyar Kupa mérkőzésükre készült a Fehérvár AV19 a Ferencváros pesterzsébeti otthonában.

Szupkai Gábor

Az MK küzdelmeiben a FAV19 az egyetlen csapat amely még nem szerzett pontot, a Fradi kezdéskor kettőnél járt.Fél perc után első Lemay védés, majd pár másodperc múlva már a másik kapunál Kyle Just lőtt mellé.

A tempó nem lassult, és a fehérváriak voltak sokkal veszélyesebbek. Mégis a hazaiak találtak először a kapuba, igaz ehhez kellett Láday Tamás kiállítása, de tény, Carter Shinkaruk gyönyörűen vágta a rövid felsőbe közelről a korongot, 1-0. Emberelőnyből sem sikerült betalálni a fehérvári fiataloknak, végül másfél perccel a pihenő előtt Kyle Just tökéletes pontossággal a kapu jobb oldalába tüzelt, 1-1.

videó: Molnár Artúr

A második húsz percben bekezdtek a zöldek, előbb Jereme Tendler, majd Rafaj Attila mehetett egyedül kapura, utóbbi be is talált, 2-1. A hetedik perchez érve Láday Tamás és Fliszár Zalán ökölvívásra váltott, mindketten végleges fegyelmit kaptak. Félidőnél kapust cseréltek a hazaiak, majd egy gyors gólváltás következett. Németh Árpád közelről tuszkolta a korongot Lemay kapujába (3-1), Kiss Patrik 23 másodperc alatt visszahozta a Fehérvárt, 3-2. Öt perc volt hátra középső játékrészből, mikor Hamvai Szilárd emberelőnyből egyenlített, 3-3.

Egy percig sem tarthatott az öröm, Rafaj Attila kotorta a vas és Lemay korcsolyája között a vonal mögé a korongot, 4-3.A záró húsz percben újra sikerült egyenlíteni, Kyle Just a kaput megkerülve lehetetlen szögből varázsolta a pakkot Soós háta mögé, 4-4.

De nem csak a fehérvári csatár duplázott, Tendler is megtette ugyanezt, ezzel a zöldeké lett a győzelem, 5-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!