Sport

2016.11.18. 22:01

Hiába voltak partiban a Titánok

Székesfehérvár - A MOL Liga 20. fordulójában a Fehérvári Titánok az UTE ellen léptek jégre, és a hajrában vesztettek.

Káldor András

Fehérvári Titánok-Újpest TE 3-4 (1-0, 0-2, 2-2)


Gröschl Tamás (feh) az Újpest bekkje Mazzag Dániellel csatázik Fotó: Koppán Viktor

Gól: Varga B. (2), Shupe, illetve Csányi (2), Hebar, Sikorcin

A helyzet a Titánok csapatánál túlságosan nem változott. Mármint a sérültek és a hiányzók frontján. A hétfőn lejátszott, Ferencváros elleni összecsapáson sem volt túlságosan acélos a kék-fehérek kerete, de szinte ugyanez volt elmondható a lila-fehérekkel megvívott csata korongbedobása előtt. Azzal tisztában voltak a fehérváriak, hogy a tabella harmadik helyén álló vendégekkel szemben sem lesz könnyebb dolguk, ráadásul a csapatból többen csütörtökön este az U20-as csapatban játszottak, és a sérültek száma sem csökkent. Ettől függetlenül nem korcsolyáztak ki feltartott kézzel, sőt támadólag léptek fel, és már az első tíz percben kellemetlen perceket okoztak Ales Sila kapusnak. Megérdemelten is jutottak vezetéshez a16. percben, emberelőnyben voltak, amikor Láday Tamás emberes lövésébe Preston Shupe beletette a botját, és a korong a meglepett Sila mellett ha jobb sarokba hullott. 1-0. Jobban, és lendületesebben kezdte az UTE a középső harmadot, és a 24. perc meghozta számukra az egyenlítést, Csányi Karol száguldott el a bal szélen, és éles szögből lőtt a rövid sarokba. 1-1. Ezután kisebbfajta tűzijátékot rendeztek a Titánok ellenfelük kapuja előtt, közel jártak a gólhoz, Kyle Just a keresztvasat lőtte telibe. A játékrész hajrája is a vendégeké volt. Csányi, pedig az első adandó alkalommal kihasználta a védelem megingását, és a 38. percben megszerezte második találatát. 1-2. A záró húsz perc elején mindent egy lapra tettek fel a fehérváriak, sorra vezették akcióikat Sila kapujára, de sem Shupe, sem Just nem tudta értékesíteni góllal kecsegetető helyzetét. Bezzeg a túloldalon mindez nem okozott gondot a liláknak, a 49. percben egy jól felépített támadás végén Andrej Hebar növelte csapata előnyét az ex-Volános Tóth Gergő átadásából. 1-3. Varga Balázs azonban úgy gondolta az 52. percben, hogy még semmi nincs veszve, bekorcsolyázott az UTE harmadába, majd nagy löketet küldött kapura, amely a gólvonal mögött landolt. 2-3. Már ebben a gólban is kicsit benne volt Sila, de bő egy perc múlva Varga újabb lövését csak szemmel verte, és a pakk becsúszott a hasa alatt. 3-3. A vége előtt perccel egy szerencsés találattal szerezte meg az UTE a győzelmet jelentő gólt, Alex Scola mamutjáról kipattant Martin Frolik lövése, ezt, pedig Sikorcin Ladislav két lépésről bevarrta. 3-4.

- Sajnálom a csapatot, mert keményen végigdolgozták a hatvan percet, és a végén nem járt érte jutalom. - mondta Kóger István vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!