Sport

2016.11.07. 19:23

Dobogó és olimpikon nélkül - Sebestyén Dalma már győri színekben versenyzett az ob-n

Százhalombatta - A felkészülés részeként tekintettek a székesfehérvári úszóegyesületek a rövidpályás országos bajnokságra.

Horog László

A szigorú tények: a százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokságon mindkét fehérvári egyesület versenyzői rajthoz álltak. A Delfin SE az összesített ranglista 26. helyén zárt, versenyzőik két ötödik és három 8. helyet szereztek. Dániel András, a Delfin SE vezetőedzője szerint úszói ismét szépen teljesítettek, mindenkinek sikerült az egyéni csúcsát megjavítania.

Ráadásul Varró Ádám Levente kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő, két számban is az ötödik helyen végzett. 100m háton és 100m pillangón is pontszerző volt. A Delfin váltói három versenyszámban is döntősőt úsztak, s mindhárom alkalommal a 8. helyet szerezték meg a nagyon erős hazai és nemzetközi mezőnyben.

Fotó: Szaka József

A Delfin SE eredményei:

100m férfi pillangóúszás: 5. Varró Ádám Levente 0:54,07 .

100m férfi hátúszás: 5. Varró Ádám Levente 0:54,31.

4x50m férfi gyorsváltó: 8. Szfvári DELFIN SE 1:37,52 Fekete Ferenc, Czifra Patrik, Csanádi Zsombor, Varró Ádám Levente.

4x50m férfi vegyesváltó: 8. Szfvári DELFIN SE 1:46,11 Csanádi Zsombor, Czifra Patrik, Varró Ádám Levente, Fekete Ferenc.

4x100m férfi vegyesváltó: 8. Szfvári DELFIN SE 3:55,26 Csanádi Zsombor, Czifra Patrik, Varró Ádám Levente, Fekete Ferenc.

A Hullám 91 UE összetettben a 29. pozícióban zárt, miután versenyzői egy 5., egy 6., és egy 7. hellyel szereztek pontokat.

- Kivétel nélkül felülmúlták korábbi legjobb idejüket a versenyzők. Nagyon biztató ez az állapot. A legjobbak között is ott lehetünk ezekkel az eredményekkel, azonban sajnálatos, hogy Halmai Petra három mellúszószámában - ahol egyébként dobogós reményekkel indult - szabálytalan fordulói miatt kizárásra került. Ezzel sok fontos pontot vesztettünk.

Váltókban szándékosan nem indultunk. Felkészülési versenyként tekintettünk a rövidpályás országos bajnokságra, a jelenlegi csapatban érdemben nem számolhattunk olyan versenyzővel, aki rövidpályás világbajnokságra kvalifikáló időt ússzon - értékelt Sárdi Ákos, a Hullám 91 vezetőedzője, ami felettébb furcsa kijelentésnek hangzik annak tükrében, hogy Sebestyén Dalma úszott a riói olimpián, és olimpikonként, a válogatott tagjaként több ezüstérmet is szerzett a világklasszis Hosszú Katinka mögött. Azonban már nem fehérvári színekben.

A 19 éves Sebestyén Dalma az országos bajnokság előtt egyesületet váltott, s már a Győri Úszó Egyesület versenyzőjeként célozza meg a 2020-as tokiói olimpiát. - Új utakat akart keresni. Bővebben nem akarok erről beszélni. Nehéz szituáció, nem erre számítottam - mondta Sárdi Ákos, Dalma nevelőedzője.

- Az olimpia után szüleivel együtt úgy döntött, hogy más utat próbál találni a pályafutásában. Sebestyén Dalma a tavalyi netanyai rövidpályás Európa-bajnokságon 200m mellen 6. helyezést ért el, Rióban az olimpián pedig a 19. helyen zárt. A 2015-ös Aranyalam-díj birtokosát lapzártánkig nem sikerült utolérnünk.

A gyorplusz.hu-nak ekképp nyilatkozott a klubváltásról:

„„Éreztem, hogy befásultam Fehérváron, szükségem volt a környezetváltozásra. Győr tűnt az ideális választásnak, hiszen nincsenek máshol ennél jobb körülmények, és a stáb, a klubvezetés is elismert szakemberekből áll. Petrov Iván gyorsan meggyőzte édesapámat is, hogy ide kell jönnöm.

A helyi kötődés is megkönnyítette a döntést, nagyszüleim ugyanis győriek” - mondta Sebestyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!