Sport

2016.10.13. 09:29

Harmadszor is Székesfehérváron játszik a régió kosárlabda utánpótlásának elitje

Székesfehérvár - Ismét kosárlabda U15-ös EYBL tornát rendez Székesfehérvár október 14-16. között az MKOSZ csarnokában.

Szupkai Gábor

Székesfehérvár harmadik alkalommal lehet a házigazdája a rangos nemzetközi utánpótlás sporteseménynek.

– Nagy öröm, hogy újabb nemzetközi torna lesz Fehérváron. Köszönöm a szervezőknek, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiának és az Alba Regia SC-nek, hogy a rendezéssel járó feladatokat elvállalták – mondta Mészáros Attila alpolgármester.

Peresztegi Nagy Ákos edző, Matus Gábor versenyigazgató, Mészáros Attila alpolgármester és Simon Balázs a rendezvényen (Fotó: Molnár Artúr)

Matus Gábor, a DKKA ügyvezető igazgatója a torna előnyeit emelte ki:

– Remélem, ezeknek a mérkőzéseknek meglesz a hozadéka, és a későbbiek során a felnőtt csapat is profitálni fog abból, hogy nemzetközi mérkőzéseken edződnek és fejlődnek a srácok.

– Horvát, szerb és német klubok jönnek, akik a közvetlen élvonalat képviselik. Sokat tanulhatnak tőlük ezek a fiatalok, akik ugyan jelen pillanatban még nem a közvetlen utánpótlás, de már itt is láthatunk olyan tehetségeket, akik néhány év múlva a felnőtt csapat kapuját döngetik – mondta Simon Balázs, az Alba Fehérvár sportigazgatója.

– Régóta ez a célja az akadémiának, hogy a fiatalok minél több nemzetközi mérkőzést tudjanak játszani. Nagyon komoly mérkőzésekre kell számítanunk, megpróbáljuk felvenni a versenyt ezekkel a csapatokkal – ígérte Peresztegi Nagy Ákos, a férfi szakágvezetője.

Az EYBL Közép-európai régiójában két kilencfős csoportot állítottak össze. Ez lesz a B-csoport küzdelmeinek első köre, a második fordulót Budapesten rendezik januárban. A hétvégi tornán minden együttes négy mérkőzést játszik, ehhez jön a januári négy találkozó, ami alapján kialakul a végeredmény. A csoportok első két helyezettje kerül a márciusi fehérvári középdöntőbe, ahol rendezőként az Alba Fehérvár is ott lesz. Innen a régió két legjobbja jut a rigai fináléba. Minden mérkőzés az MKOSZ csarnokában lesz, a belépés ingyenes.

Az Alba mérkőzései:
október 14., péntek 16.00: USK Prague–Alba Fehérvár
október 15., szombat 13.30: Alba Fehérvár–Cibona Zagreb
október 16., vasárnap 11.00: Alba Fehérvár–TS Jahn München
19.00: Kosarkarski Klub Grosuplje–Alba Fehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!