Sport

2016.09.06. 18:30

Aranyérmet nyertek a fehérvári pentatlonisták

Solihull - Három fehérvári modern pentatlonista szerepelt az Angliában megrendezett ifi B Európa-bajnokságon.

Horog László

Az angliai Birmingham külvárosának számító Solihullban rendezték az ifi B korosztály háromtusa Európa-bajnokságát, amely úszásból, futásból és lövészetből áll. Székesfehérvárt három volános, valamint az Alba Öttusa SE egy versenyzője képviselte, előbbiek Szarka Lucát, Tamás Józsefet és Horváth Barnabást, utóbbiak Turbucz Annát delegálták.

Horváth Barnabás és Szarka Luca, a Volán Fehérvár versenyzői Fotó: A szerző

A Volán Fehérvár fiatal tehetségei közül Tamás József egyéniben a 9., klubtársa, Horváth Barnabás 10. lett. Csapatban aranyérmet szereztek, a KSI versenyzőjével, Soponyai Dáviddal kiegészülve. A fővárosi sportoló végzett egyéniben a legelőkelőbb helyen, második lett. Az albás Turbucz Anna egyéniben a 13. helyen végzett, csapatban ezüstöt akasztottak a nyakába, Péter Rebeka és Gulyás Michelle - mindkettő KSI - társaságában léphetett a dobogó második fokára. A volános Szarka Luca fiatal kora miatt egyéniben nem indulhatott, elmondása szerint annak is nagyon örült, hogy váltóban szerepelhetett. Utóbbi versenyszámban Tamás Józseffel a 9. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!