Sport

2016.01.13. 16:41

Látványos sikerek a jégen - Mindhárom fehérvári csapat kiválóan szerepelt Debrecenben

Székesfehérvár - Az egészséges életmód egyik fontos része a mozgás. De milyen sportot válasszunk? Nos, egyre többen voksolnak a korcsolya mellett.

Szupkai Gábor

Persze ez sajnos nem megoldható egész évben, elvégre a nyár közepén nehéz jeges felületet keríteni, de Bayer-Siági Nóra, a Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztályától erre is elárulta a megoldást.

- A korcsolyaszezon augusztustól júniusig tart. Nyár végén egy alapozó edzőtáborral kezdünk, mely általában egy vagy két hetes. Szeptembertől januárig zajlik a versenyekre való felkészülés: csapatok felépítése, verseny programok betanulása, kigyakorlása. Az esztendő utolsó eseménye mindig egy Évzáró Gála, ahol egyesületünk bemutatói után a családtagok és vendégek együtt korcsolyázhatnak, ezzel is népszerűsítve a sportágunkat. Februártól áprilisig, pedig jönnek az igazi erőpróbák, megmérettetések, a Magyar Bajnokságtól a nemzetközi versenyekig - mondta Bayer-Siági Nóra.

Ezek végeztével viszont lassan következik a nyár, a gyakorlásra és edzésre pedig egészen más módot kell keríteni, hiszen a munka nem állhat le.

A Black Rose csapata: Szautner Anna, Turi Amarilisz, László Barbara, Bognár Noémi, Egyed Kata, Buzsik Zsóka, Plesér Zsófia, Török Tímea, Finy Mirtill, Egyed Janka, Szente Gréta, Csabai Sára, Hamrák Vanda, Mayer Zsófia, László Evelin, Veres Blanka, Trautmann Petra. Fotó: Szautner Béla

- A jeges szezon végével a száraz edzésekre helyeződik a hangsúly. Június közepéig egyaránt tartunk száraz, erőnléti, tornatermi, görkorcsolyás és balett edzéseket, valamint hetente általában egyszer Budapesten, vagy Dunaújvárosban bérlünk jégidőt. Az ezt követő nyári szünet után, pedig kezdődik elölről a szezon.

Most év elején a versenyek ideje jött el, és 2016 januárjában, Debrecenben a Főnix Csarnokban rendezték meg a Magyar Országos Szinkronkorcsolyázó Bajnokság küzdelmeit, ahol a fehérvári csapat nagy reményekkel indult.

- Az egész kicsiktől a felnőttekig 7 korosztályban 11 csapat mérte össze tudását Budapestről, Miskolcról, Zalaegerszegről és Székesfehérvárról. Mi három csapattal neveztünk. Az első napon Pingvin juvenil csapatunk versenyzett, ami a 8-13 éves korosztály viadala. Nagy izgatottak voltak, mivel tavaly életük első bajnokságán ezüstérmesek lettek és idén sem szerették volna lejjebb adni. Szerencsére még túl is szárnyalták az előző évet és sikerült aranyérmet szerezniük. A verseny második napján mixed age kategóriában a Black Rose nevű csapatunk indult. Az elmúlt szezonban szinte mindent megnyertek, magyar bajnokok voltak és nemzetközi versenyen is diadalmaskodtak, de idén többen már a válogatottban folytatták a versenyzést. Ez amekkora büszkeség, akkora nehézség is egyben, mert így fiatalítanunk kellett. Azonban ez sem akadályozta meg a lányokat abban, hogy lenyűgözzék a bírókat, és fölényesen sikerült megvédeniük a címüket. Harmadik csapatunk adult, azaz 21 év feletti versenyzőkből álló Icebreakers nevű csapatunk is. Bennük az az igazán érdekes, hogy kivétel nélkül, mindannyian csak felnőttként kezdtek hódolni ennek a sportnak. Mindezek ellenére is igen komoly sikereik vannak, ezt toldották meg idén a hétvégi bajnoki ezüstérmükkel. Azt hiszem nem is kívánhattunk volna ennél sikeresebb hétvégét - zárta élménybeszámolóját Bayer-Siági Nóra.

A lányokra legközelebb február 26-27-én a fővárosban vár egy nemzetközi verseny, a Budapest Cup.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!