Sport

2016.01.10. 20:43

Csak a videóbíró ítélete után örülhetett győzelmének a FAV19

Székesfehérvár – Az EBEL vasárnapi mérkőzésén a Fehérvár AV19-nek a Dornbirn ellen kellett pontot gyűjtenie.

Horog László

A szombati, a várnál lényegesen szerényebb játékkal, a Bolzano ellen elszenvedett, 1-0-ás vereség után vasárnap este a Dornbirn ellen akart javítani a fehérvári alakulat.

Az már korábban eldőlt, hogy az azonnali rájátszást érő első hat hely valamelyikére nem ér oda a Volán, azonban a klubnál mindenki optimista. A felnőttek meccsét felvezető, kora délutáni, MOL ligás derbit megtekintette a kék-fehérek új mestere, Hannu Järvenpää is, a finn tréner elmondta, feltétlenül bízik az együttesben, amellyel a hét elején megkezdi a közös munkát. Az edző szerint a kapuban megnyugtató a helyzet a két, magyar fiatallal, a védekezéssel sincs különösebb gond, a támadószekció működését kell jelentősen feljavítani.



Ahogy szombaton, vasárnapi is Sille Tamás dirigált a kispadon, a még sérült Frank Banham asszisztálása mellett. A Bodeni-tónál székelő vendégegylet bátran kezdett, Sylvester lőtt az oldalhálóba, majd Varga Arnold passzát Nagy Gergő küldte a kapusba. Sylvester lövésénél többen már gólt kiáltottak, ám a fehérvári portás visszaért a másik sarokból. D'Alvise ült a büntetőpadra, kakaskodás miatt, mégis a sógorok támadtak, ám a kilépő Grabher-Meiert a visszakorcsolyázó Manavian szerelte. A következő akciónál ugyan hibázott, de társa, Wehrs javította. Bodo ziccerét védte az osztrákok hálóőre, majd a vendégek lövöldöztek, de Hetényi a helyén volt.

Ellenben Lambacher kiállítása során Wehrs kapura tartó pakkjába Kovács Csaba szúrt bele, a korong a hálóba vágódott, 1-0. A középső harmadban Vincze hibázott ziccerben, majd következett az osztrákok egyenlítő gólja, D'Alvise révén. A találat véleményes volt, a hazaiak vitatkoztak is, szerintük korcsolyáról jutott a pakk a hálóba. A játékvezetők hosszasan videóztak, majd érvényesnek ítélték a találatot, 1-1.

Bodo remek passzal ugratta ki Kógert, aki a jobb sarokba lőtt (2-1), azonban a hazai öröm nem tartott sokáig, ugyanis egy emberhátrányt azonnal kihasználtak a látogatók, Mackenzie ajtó-ablak helyzetben nem hibázott, 2-2.

Francis bottal akasztásért ült le két percre, Vincze mégis majdnem gólt szerzett Madlener kapus bizonytalankodása nyomán. A harmadból mindössze öt másodperc volt hátra, amikor Greentree vette be Hetényi kapuját, 2-3.

Alig kezdődött el a záró játékrész, Sarauer lőtt üres kapusgólt egy remekül, a végletekig kijátszott akció végén (3-3), a túloldalon Zagrapan bombázott a kapuvasra. Siddall löketét Hetényi hárította, kisvártatva D'Alvise lövése adott munkát a hazai hálóőrnek. A zárás előtt négy és fél perccel, Francis küldte a pakkot a hálóba (4-3), a vendégek mindent egy lapra tettek fel, a dudaszó előtt egy perccel időt kértek, s a kapusukat is lehozták. A lefújás pillanatában gólt lőttek, örültek, azonban a boldogság korai volt, videózás után a bírók nem adták meg az időn túl eső találatot.

Nyert a Volán, amely keddtől immár Hannu Järvenpää dirigenciája mellett zárja az alapszakaszt és próbálja kiharcolni a rájátszást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!