Sport

2015.09.28. 11:32

Siker a páston - Büki Lili nyerte a párbajtőr versenyt

Székesfehérvár - Idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő S.E. a Fehérvár Kupa Pákozdi csata emlékversenyét Székesfehérváron.

Ferencz Balázs

A viadalon az újonc korosztály képviselői léptek pástra. Az országos versenyre többek között Békéscsabáról, Szombathelyről, Tatáról, Veresegyházról, a Balaton Vívóklubból és Budapest több egyesületéből, a Vasasból, a Flessből, az MTK-ból érkeztek párbajtőrözők. A lányoknál 20 induló, a fiúknál 29 versenyző küzdött az érmekért és az értékes díjakért. Az első helyezettnek járó muranói gyümölcsös tálat, a kupát, és az oklevelet Büki Lili, a hazaiak versenyzője vehette át, ezzel itthon tartva a kupát. Az elmólt évek alatt ez Hetei Tündének sikerült eddig. A másodiknak járó díjat Wetcker Laura (Vasas), a harmadiknak járó elismerést Demény Kata, szintén az SZVSE versenyzője vihette haza. A hazaiak közül az ötödik helyen végzett Kollár Kincső különdíjat vehetett át.

A végső győztes, Büki Lili (szemben) támadja ellenfelét Fotó: Koppán Viktor

A fiúknál Nagy Balázs (Veresegyház) nyert, a második helyen Semerédy Péter (Vasas), harmadikként György Barnabás (Hiperaktív) végzett. A legeredményesebb fehérvári versenyző a 11. helyen záró Háder Roland lett.

A klub négy versenyzője Tapolcán vett részt egy válogató versenyen, Lakatos Domonkos a 41., Ölvedy Csanád az 55., Zarándok Levente a 20., a lányok mezőnyében Tóth Zsófia a 42. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!