Sport

2015.09.06. 15:59

Elmaradt a bravúr az argentínai öttusa vb-n, ötödik a férfi csapat

Buenos Aires - A magyar csapat az ötödik helyen zárt, Burcsik Barnabás és Salga Gergő pedig a mezőny második felében zárt az Argentínában zajló Ifjúsági A öttusa világbajnokság hagyományos férfi versenyében.

Ferencz Balázs

Kardos Bence, aki első éves A csoportos versenyzőként indult, legjobb magyarként 1137 összpontszámmal a 16. helyen, a Volán Fehérvár sportolója, Burcsik Barnabás a 23. (1105 pont), míg a szintén fehérvári Salga Gergő 1066 ponttal a 32. helyen végzett. A világbajnoki címet az orosz Serge Baranov szerezte meg, az ezüstérem a koreai Changwan Seo-nak jutott, míg a harmadik helyen is koreia öttusázó, Daewon Kim végzett. Csapatban mondhatni papírforma szerint a három nagyon erős nemzet: a koreaiak (3529),az oroszok (3520) és mexikóiak (3507) léphettek dobogóra. A Kardos, Salga, Burcsik alkotta trió az ötödik helyen zárt.

Burcsik Barnabás a 23. lett
Fotó: Koppán Viktor

Az utánpótlás szövetségi kapitány, Kállai Ákos értékelése szerint roppant erős mezőnyben mérettettek meg a lányokhoz képest még igazából kevés tapasztalattal bíró fiú öttusázóink. Kállai a pentathlon.hu-nak adott tájékoztatója szerint a vívásnál lehettek volna harcosabbak a fiúk, de ez semmiképpen nem róható fel hibának, hisz még kevésbé voltak benne a vívóéletben , mint a juniorok.

Sokat kell még fejlődniük, hogy dobogóra állhassanak - mondta Kállai Ákos.

A vb hétfőre virradó éjszaka a váltóversenyekkel zárult, Palkovics Karolina a női váltóban, Burcsik Barnabás és Salga Gergő a férfi stafétában képviselte Székesfehérvárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!