Sport

2015.06.11. 14:45

Világkupa-sorozat: Alekszejev Tamara öttusázó nincs jó passzban

Székesfehérvár - Vasárnap a fehérorosz fővárosban az idei Világkupa-sorozat záró állomásán viaskodik a földkerekség női öttusázóinak krémje. A 36 fős mezőnyben lesz Alekszejev Tamara is.

Ferencz Balázs

Néhány éve a megreformált öttusában a légpisztoly helyett lézerfegyverrel lőnek a versenyzők. Az Alba Öttusa SE válogatott sportolója, Alekszejev Tamara azonban az utóbbi három hétben nem csupán a céltábla előtt összpontosítva került kapcsolatba a sugárral. A kecskeméti VK után makacs lágyéksérülést szedett össze a fehérvári hölgy, így a futó, vívó és lovagló edzések helyett többnyire lézeres kezelésekre járt az elmúlt napokban, hetekben.

Érthetően nem őszinte a mosolya Tamarának, akinek vasárnap az idei Világkupa-ranglista alapján a legjobb 36 között kellene bizonyítania a Világkupa-döntőben, Minszkben.

Alekszejev Tamara vasárnap versenyez a VK-döntőben. Fotó: Molnár Artúr

– Itthon készülök, mert a kecskeméti Világkupa után meghúzódtam a lágyékrészemnél, és majdnem három hetet kellett kihagynom. – meséli Alekszejev Tamara, hogy miért is nem tarthatott a többi válogatott öttusázóval a tatai edzőtáborba. – Még csupán most kezdek felépülni, de nagyon remélem, hogy elfogadhatóan szerepelek majd Minszkben.

Mint ahogy a hétvégi Világkupa-döntő másik két fehérvári résztvevőjének, Kovács Saroltának és Demeter Bencének, úgy Alekszejevnek is inkább a június 29-én rajtoló Világbajnokság a fontosabb verseny.

– Nagyon nem örülök ennek a sérülésnek, remélem, hogy a VB-re teljesen felépülök. A VK-döntő egy felmérő lesz számomra arról, hogy hol is tartok a sérülés után. Majd a verseny közben derül ki, hogy mennyire terhelhetjük a lábamat. – vélekedett az AÖSE versenyzője. – A futás teljesen kimaradt az utóbbi időben az edzésprogramból.

Az úszásra és a lövészetre most jobban koncentráltam, de a vívást és a lovaglást sem tudtam erőltetni, mert nagyon fájt. El vagyok keseredve.

A római VK-t 23., a kecskeméti viadalt azonban a 8. helyen záró Tamara a problémáktól függetlenül szeretne a legjobb húsz versenyző között zárni Fehéroroszországban, azonban azzal még nincs tisztában, hogy erre mekkora az esélye jelenlegi edzettségi állapotának tükrében.

– Ilyen sokat még nem hagytam ki az edzések terén az utóbbi időben, most ott tartunk, hogy senki nem tudja, mire vagyok képes. Próbálok pozitívan hozzáállni a versenyhez, aztán majd meglátjuk, hogy mi sül ki ebből.

Sokat segíthet a fehérvári hölgynek, hogy edzője, Mészöly Gábor is elkíséri Minszkbe, ahol mindenben segítheti. Abban már most megállapodott a mesteredző és a tanítvány, hogy a három szám utáni helyezés függvényében döntenek arról, hogy a kombinált számot is vállalják-e. Ugyanis a világbajnoki indulást nem akarják veszélyeztetni. Berlin fontosabb állomás lesz, mint Minszk.

– A Világbajnokságon is nagyon erős mezőny lesz, rettenetesen nehéz lesz bekerülni a döntő 36 versenyzője közé. Azonban, ahogy általában minden idei versenyen ott is az első húszban szeretnék végezni. – jelentette ki Alekszejev Tamara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!