Sport

2015.06.16. 14:25

Élete legjobb formája - Sinkó Zoltán két ezüstérmet szerzett a testépítő Eb-n

Újabb szép sikert ért el a székesfehérvári testépítő, Sinkó Zoltán, aki a hollandiai Európa-bajnokságon két kategóriában is ezüstérmet szerzett.

Bobory Balázs

Sinkó Zoltán május végén, az Európa-bajnokság fehérvári kvalifikációs selejtezőjét megnyerte, de egyébként is indulhatott volna a bredai kontinensviadalon, mivel tavaly aranyérmes lett Szerbiában, így címvédőként jogosult volt színpadra lépni.

– A fehérvári viadal és a hollandiai Európa-bajnokság között két hetem volt tökéletesíteni a formám. A hazai verseny lényegében egy felkészülési állomás volt, az Eb számított fő célnak. Napi három edzéssel készültem, ebből kettő volt kardio tréning, kétszer negyvenöt percet tapostam. Kőkemény diéta után életem legjobb formájában érkeztem Bredába.

Sinkó Zoltán a -70, illetve masters (42 évnél idősebbek) -80 kilogrammos kategóriában is ezüstérmet szerzett.

– A - 70-esek között egy ukrán srácot hoztak ki győztesnek, én úgy gondolom, jobb voltam nála. A masters -80 kategóriában a hazai versenyző végzett előttem, itt mindenki sokkal magasabb, és nehezebb volt, mint én, mégsem tűntem el közöttük. Azt hiszem, megérdemeltem volna, hogy aranyéremmel térjek haza.

Sinkó Zoltán a kupákkal, és edzőjével, Kokovai Andorral (Fotó: Sinkó Zoltán)

Sinkó Zoltán így is gyönyörű eredményt ért el, főleg az előzmények után, az utóbbi hónapokban családi gondok hátráltatták a felkészülést, ráadásul az Eb előtt egy héttel munkahelyet is kellett változtatnia.

A fehérvári testépítőre ebben a szezonban már nem várnak versenyek, a világbajnokságot a családja miatt mindenképpen kihagyja.

– Hogy meddig csinálom még? Ha nyertem volna most, talán abbahagyom, így azonban gondolkodom rajta, vissza kellene szerezni az aranyérmet. Persze erről a feleségemmel is beszélnem kell. Nagyon köszönöm minden batáromnak, támogatómnak a segítséget, no meg az edzőmnek, Kokovai Andornak is hálával tartozom.

A bredai Európa-bajnokságon 14 ország, 150 versenyzője vett részt, a magyar küldöttség végzett az éremtáblázat élén, a mieink 13 arannyal, 10 ezüsttel, 6 bronzzal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!