Sport

2015.03.14. 19:44

Szoros csatában verte az FKC a mosoniakat

A télen, Mosonszolnokon is két góllal győzött a Fehérvár KC, ezúttal is nagy csatában múlta felül a világelső Győri ETO fiókcsapatát, 26-24-re.

Horog László

Fehérvár KC-Mosonmagyaróvári KC SE 26-24 (11-11)
Székesfehérvár, 600 néző, vezette: Bacs, Bóna
Fehérvár: KISS É. - MÁJER 3, Hajduch 2, Bogosavljevic 3, MAYER 7, TILINGER 6 (1), Tanabe 2, csere: Horváth B. 2, Emberovics, Csáki 1, Steriova. Edző: Bakó Botond
Mosonmagyaróvár: PETRÓCZI - Kiss K. 2, TÓTH G. 4, FRANKOVIC 3, Kopecz, Kurucz, Hajtai 2, csere: Nádasdi, Dombi, Filipovic 1, Dajka 3, Gyimesi, Tamás 2, Hanczvikkel 7 (5)
Edző: Róth Kálmán
Az eredmény alakulása: 5. p.: 1-2, 8. p.: 3-2, 11. p.: 4-4, 15. p.: 4-6, 20. p: 7-9, 23. p: 9-9, 26. p.: 11-10, 33. p. 13-12, 35. p.: 14-12, 39. p.: 15-15, 43. p: 18-15, 47. p: 21-17, 52. p.: 23-20, 57. p.: 25-23.
Kiállítások: 10 illetve 4 perc
Hétméteresek: 1/1 illetve 7/5

A kezdés előtt a hazai drukkerek virágcsokorral köszöntötték Emberovics Mirát, akit a hónap legjobb játékosának választottak. Aztán kezdődött a derbi, amelyen a vendégek szurkolói voltak hangosabbak: két, felkészült dobossal és egy trombitással érkeztek. Az első helyzetet Tilinger hagyta ki, lövését védte az ezredforduló után, Fehérváron is megforduló Petróczi kapus. Mayer beállóból volt eredményes, góljára Kiss Kitti a szélről válaszolt, sőt, hirtelenjében újra beköszönt. Tilinger és Tanabe jóvoltából ismét a vendéglátóknál volt az előny (3-2), majd kisvártatva Tilinger ismét mattolta a vendégek hálóőrét. Az irányítóként funkcionáló Bogosavljevic hármat rontott, előbb mellé lőtt, majd a kapusba, végül rosszul passzolt. Kiss Éva bravúrral védte Hanczvikkel büntetőjét, ám az ismétlést már nem tudta hárítani. Tilinger és Hajduch tüzelt mellé, kétgólos, vendég vezetésnél Bakó kikérte első idejét. Hosszasan magyarázott tanítványainak, Bogosavljevic javított, ám Tóth Gabriella vezetésével a látogatók sem tétlenkedtek. Bár Petróczi több bravúrt bemutatott, aztán Mayer és Májer góljaival előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a Fehérvár, igaz, kis időre, a félidei dudaszó pillanatában 11-11-át mutatott az eredményjelző.

Fordulás után sem tudott ellépni egyik fél sem, Kiss Éva egyre magabiztosan állt a kapuban, valamint Bogosavljevic is mutatott bíztató dolgokat, majd Tilinger távoli bombái értek célt.  Májer látványos ejtésével hárommal ellépett a házigazda (18-15), azonnal időt kért Róth Kálmán. Mayer pillanatai következtek, a beállóst képtelenek voltak tartani az amúgy jól védekező vendégek.  Róth ismét az időkérésben látta a megoldást, ami segített is, hiszen lányai 24-20-ról 24-22-re jöttek fel Tóth és Hajtai találatával. Bakó azonnal magához rendelte játékosait, továbbá a szélsőt, Csákit küldte pályára, akinek első labdaérintése azonnal gólt eredményezett. Tóth két lövése akadt el, az első a védőkben, a második Kiss kapusban. Két perccel a zárás előtt Bakó ismét időt kért, emberhátrányban Tanabe volt eredményes, 26-24-re alakítva az eredményt. A zárás előtt Kiss büntetőt hárított, nagy csatában, ugyanúgy két góllal győztek a fehérváriak, mint tették december végén, Mosonszolnokon.

Bakó Botond: - Nehéz helyzetben, rosszul sikerült meccsek után sikerült javítanunk, ezúttal a szebbik arcunkat mutattuk. Amit kibírt, és amin átment ez a csapat ebben a szezonban, arra nem sok gárda képes. Pontazonossággal zártuk az alapszakaszt az Érd együttesével, ha van igazság a földön és a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak, akkor mi vagyunk a négy között. Bízunk a korrekt döntésben.

Róth Kálmán: - Jó iramú találkozón, magas színvonalú játékvezetés mellett, a kevesebbet hibázó, rutinosabb játékosokkal felálló Fehérvár megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!