Sport

2014.12.13. 19:50

Ismét csapdába csalta a Rókákat a Volán

Idén már harmadszor nyert a bajnoki címvédő ellen a Fehérvár AV 19 az EBEL 26. fordulójában. A Bozen csak helyenként tudta megnehezíteni a vendéglátók dolgát, akik nagyot küzdve zsebelték be a két pontot.

Káldor András

Fehérvár AV 19 – HC Bozen Foxes 4-3 (2-2, 0-0, 2-1)
Székesfehérvár, 3379 néző
Vezette: Hofer, Veit, Johnston, Kaspar
Fehérvár: ENGSTRAND – SZIRÁNYI, Wehrs (1), Kovács Cs. (1), BARTALIS 2, Marino (1) - Ejdepam, Boivin (1), LoVecchio, SARAUER 1 (1), BANHAM 1 (1) – Orbán (1), Varga A., Benk, Sikorcin, Kóger – Reiter A., Tokaji, Németh A., Nemes, Magosi. Vezetőedző: Rob Pallin
Bozen: HÜBL – Oberdörfer, Rodney 1, Insam, CULLEN (2), Keller – Egger, Galvins, Nesbitt, Schofield, Gander – LEE 1, McMonagle, Pance (1), Bernard, De Simone 1 – Crowley, Frank, Zanette (1). Vezetőedző: Mario Simioni
Kiállítások: 10 illetve 12 perc

Nem mondhatja azt a Fehérvár AV 19 csapatának vezetősége, hogy eddig túlságosan mellényúltak volna akkor, amikor svéd játékost szerződtettek. A 2008-as idényben Andreas Byström volt az úttörő, majd David Bornhammar következett. 2010-ben a hirtelenszőke, kőkemény bekk Nicklas Andersson jött a sorban, de nem feledkezhetünk meg a közönség kedvenc kanadai-svéd Eric Johanssonról, valamint Oscar Ackerströmről sem. Péntektől bővült a svéd kontingens, ugyanis megérkezett, és kezdett Christian Engstrand, akinek a megszerzése felettébb lényeges volt, mivel kapusgondokkal küzd immár a szezon eleje óta a Volán. Mint ismeretes Hetényi Zoltán agyvelőgyulladása miatt az egész idényt kénytelen kihagyni, Rajna Miklós a térdével bajlódik - bár most ott ült a kispadon - és a mostanság a második hálóőrként számításba vett Kornakker Dániel, pedig az U20-as vb-re készülő válogatott tagja. Josh Robinson - bár több meccsen is jól teljesített – nincs élete formájában, 88,52 százalékos a védési hatékonysága, ez az utolsó előtti, 18. helyre elég a kapusok rangsorában. Mindenképpen jó vásárt csináltak Engstranddal, mivel eddig játékban volt az AIK Stockholm csapatában. Nagy szükség volt rá, mert a bajnoki címvédő Rókák a tabellán ott lihegnek a Fehérvár nyomában, és igazi négypontos hatvan perc előtt álltak a csapatok.

Az első harmad közepéig egy merő rohanást láthattunk, mindkét oldalon több alkalommal is veszélyben voltak a kapuk, ám utána potyogtak a gólok. A 11. perc hozta meg a vendégek vezető találatát, ez annyiban volt felettébb bosszantó, hogy Philip De Simone gólját megelőzően még a Fehérvárnak akadt egy ordítóan nagy helyzete, és ebből indította akcióját a Bozen. 0-1. Szerencsére azonban aránylag gyorsan, pontosan három perc múlva jött Bartalis István kapu torkában szerzett gólja. 1-1. A piros-fehérek válaszára szintén nem kellett sokat várni, mert másfél perc elteltével John Lee szinte minden komolyabb előzmény nélkül vette be Engstrand ketrecét. 1-2. Aztán a szünet előtt ismét Bartalis villant, két lépésről kotorta be a pakkot a vendégek kapujába. 2-2.

Mondhatnánk az is, hogy a középső harmadban nem történt semmi, de ez korántsem igaz. Más kérdés, hogy a hálók érintetlenek maradtak, de a csapatok gyűrték egymást tisztességgel. Az, hogy nem született gól csupán a két kapusnak volt köszönhető, akik rendkívül magabiztosan látták el a feladatukat. Bár Marco Insam a 35. percben megzörgette a jobb kapuvasat, és rögtön utána Bartalis lövését Jaroszlav Hübl bravúrral hárította.

Jól kezdte a záró húsz percet a Volán, Szirányi Bence baloldalról leadott életerős löketénél Hübl már verve volt, de a korong kapuvasról a mezőnybe pattant. A másodszor ugyaninnen Andrew Sarauer próbálkozott a 46. percben, az ő lövése azonban már besurrant Hübl mamutja mellett. 3-2. Majd kettős emberelőnybe került a Volán és ezt, ha nehezen is, de Frank Banham gólra váltotta az 53. percben. 4-2. És még nem volt vége! Ezúttal a Rókák kerültek előnybe, amelyet Brian Rodney 20 másodperccel a lejárta előtt ki is használt. 4-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!