Sport

2014.12.08. 11:50

Bokaharapók és szüleik – Harnos Imre Seregélyesen

Sárosd – A zen bu kan kempo stílusalapító nagymestere, hanshi Harnos Imre (10.dan) a Sárosdi Kempo Sportegyesület szervezésében a napokban Seregélyesen tartott kempós szemináriumot.

V. Varga József

Az Ausztráliában élő mester szülőhazájában, Magyarországon tölt el csaknem egy hónapot. A doktor úr számos más elfoglaltsága mellett eleget tett a Sárosdi Kempo SE meghívásának, s a minap Seregélyesen, a tornacsarnokban tartott nagy sikerű „tanulókört” – számolt be az eseményről az egyesület két vezetője, Koncz Gábor (3.dan) és Kordás István (3.dan) edző.

Harnos Imre a sárosdi sportegyesület két edzőjével, Kordás Istvánnal (b) és Koncz Gáborral a seregélyesi szemináriumon Fotók: Sárosdi Kempo SE

Harnos Imre, mielőtt megalapította a zen bu kan kempot, több harcművészeti stílust (birkózás, cselgáncs, shotokan, kyokushinkai, taekwondo, aikido, iaido, ju jitsu, zen ghi-rü) is kipróbált, profi harcosként 15 országban 74 pénzdíjas mérkőzéséből 72-t megnyert.

Amint megtudtuk: a gyermekpszichológus Harnos a gyermekpszichológiát és a természetgyógyászat különféle ágait „összevegyítve” olyan mozgáskultúrát alakított ki, ami a természetes mozgást a maga természetességében adja elő, úgy hogy azt mindenki jobban megértse. Ez a mozgástan kihasználja a fizika minden törvényét, változtatott a rideg stíluson, és kellemes mozgást biztosít. Az általa megalapított stílus mindenképpen életforma, nem arra fekteti a hangsúlyt, hogy mennyi kárt tudok másnak okozni, hanem arra, hogy miben tudom segíteni.

A legendás harcos, Bokaharapók és szüleik című foglalkozására mintegy négyszáz kempós gyermek és fiatal, valamint számos szülő érkezett. A mester játékosan, beszélgetve vonta be a szülőket is egy kicsit a kempo világába, közösségébe, átadva minél többet abból az életérzésből, amit oly sokan éreznek rendszeresen gyakorolva ezt a harcművészetet.

Minden résztvevőnek egy életre szóló élmény volt találkozni mindannyiunk szeretett és tisztelt Imre bácsijával, érezni szeretetét, bölcsességét, tudását és kisugárzását, ami belőle árad – fogalmazta meg Koncz Gábor és Kordás István, hozzátéve: nagy megtiszteltetés, hogy a Sárosdi Kempo SE rendezhette meg a szemináriumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!