Sport

2014.11.04. 15:30

Cselgáncs: Az elszánt agárdi ifjú arannyal tért haza

Székesfehérvár - Az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium 5. osztályos tanulója, Karsai Dániel 4 éve a Székesfehérvári Judo Club sportolója. Legutóbb megnyerte a Budapest Bajnokságot.

Matók János

Bár elnevezése szerint Budapest Bajnokság, de az ország számtalan részéről érkeztek a cselgáncs sportolók a kiemelt rendezvényre. Közöttük volt a Székesfehérvári Judo Club fiatal versenyzője, a roppant tehetségesnek mondott Karsai Dániel, aki a diák B korcsoport 35 kilós súlycsoportjában volt érdekelt.

A huncut mosolyú, dzsúdóban nagy tehetség Karsai Dani, és az egyik edzője, Szolnok István. Fotó: Molnár Artúr

– Az első meccsemet az első perc végén ipponnal nyertem meg, míg a másodikat egy yukóval úgy, hogy végig uraltam a menetet, melynek során az ellenfelemet megintették – mesélte Kertész Lóránt és Szolnok István edzők tanítványa. – A harmadik összecsapáson riválisom, Barczikai Ákos végig vezetett ellenem, ám az utolsó pillanatban, mielőtt még a duda megszólalt, egy waza arival eldobtam, s ezt a bírók is időn belülinek minősítették, így ismét én nyertem. A döntőben is sikerrel jártam, hiszen kétszer is lekontráztam ellenfelemet waza arival, így én léphettem fel a dobogó tetejére. Pedig amikor elkezdődött a verseny, valamiért nem éreztem jól magamat, de nővérem, Kata végig kitartóan bíztatott, s ettől feloldódtam.

A fiatal tehetség dolgát nagyban megnehezítette, hogy barátja, klubtársa és egyben állandó edzőpartnere, Ruprecht Benedek másfél hónapja befejezte a dzsúdót, így Dani 10 kilóval nehezebb partnerekkel volt kénytelen felkészülni a Budapest Bajnokságra. Kertész Lóránt és Szolnok István szerint, megfelelő edzőtárs esetén Danira – aki a Tatabányán rendezett országos bajnokságon lecsúszott a dobogóról, az 5. helyen végzett, miután a sorozat végére elfáradt – nagyon szép pályafutás várna. Ám a korához képest meglehetősen komoly gondolkodású, meglepően választékosan beszélő legény így sem adja fel, hiszen hasonló mentalitásuk miatt, a londoni olimpián hőssé vált Joó Abigél a példaképe, s ez így is van rendjén.

Dani szeretne egyszer autogramot kérni a kedvenc sportolójától, de büszkén jegyzi meg, hogy a háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklóstól ez már sikerült. Ki tudja, egyszer majd az ő aláírása számít nagy kincsnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!