Sport

2014.11.04. 16:55

Aranyak a junior bajnokságról

Budapest - A junior, nyílt országos bajnoksággal zárult a versenyszezon az öttusázóknál, a viadalon az Alba Öttusa SE sportolói remekeltek.

Horváth László

A lányoknál egyéniben Ormándi Rebeka (Alba Öttusa SE) diadalmaskodott. A fiúknál a budapesti Tomaschof Soma mögött Klis Krisztián (Alba) és Strobl Krisztián (Alba) léphetett dobogóra.

Strobl Krisztián és Ormándi Rebeka ezúttal is magabiztos volt. Fotó: a szerző

A csapatversenyt is az Alba Öttusa SE nyerte Klis Krisztián, Stróbl Krisztián és Zics Gergő összeállításban, megelőzve a KSI A, valamint a Volán Fehérvár A csapatát, amelyben Fröhlich Tamás, Lukács Levente és Tóth István kapott helyet. A női csapatversenyt a BHSE A gárdája nyerte az Alba Ormándi Rebeka, Szabó Eszter, Varga Eszter összetételű triója, valamint a Volán Fehérvár hármasa, Veszprémi Fruzsina, Molnár Erika és Slett Kinga előtt.

– A viadalt nagyon sikeresnek értékelem, várakozáson felüli eredményeket értünk el. A nők viadalát Ormándi Rebeka révén megnyertük, diadala azért sem meglepő, mert előzőleg, a felnőtt egyéni bajnokságon, augusztus elején ezüstérmet szerzett klubtársa, Alekszejev Tamara mögött. Ormándi az idei évben végig kiegyensúlyozottan szerepelt, mindig az élmezőnyben zárt, de a nagy siker eddig elmaradt. Ezúttal a 36 indulót felvonultató mezőnyben az úszó és a lovasszámot megnyerte, a vívás és a kombi során a 3. helyen végzett, így magabiztosan szerezte meg az arany-érmet. A lányoknál női csapatunk Ormándi Rebeka, Szabó Eszter és Varga Eszter összeállításban úgy lett ezüstérmes a Honvéd mögött – 43 pont különbséggel -, hogy nálunk egy lány nem lovagolhatott, ugyanis Varga Eszter túl fiatal, nincs lovas képesítése. Nagy bravúr, hogy 16 évesen megnyerte a kombinált számot, ezzel nagyban hozzájárult a csapat ezüstérméhez. A fiúknál Klis Krisztián egyéniben ezüstérmes lett, Strobl Krisztián pedig bronzérmes. A csapatversenyt megnyertük. Klisnek korábban sok gondja volt a lovaglással, ám a közelmúltban edzőt váltott, jelentősen javult a teljesítménye, az ob-n hősies teljesítményt nyújtott az akadályok között. Strobl ezúttal is ki-egyensúlyozott produkcióval jelentkezett, Zics is nagyot küzdött a csapatért, egyéniben a 11. helyen zárt az 57 fős mezőnyben. Kollégáimmal – Heilig Anita, Mészöly Gábor, Deák Ferenc – együtt rendkívül büszke vagyok fiataljainkra. Nehéz körülmények között értük el a sikereket, – értékelt Komlódy Zsolt, az Alba Öttusa vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!