Sport

2014.10.13. 17:35

Havasi NB I-es premierje

Székesfehérvár - A fiatal fehérvári Havasi Gergő bemutatkozott az NB I-es sakk csapatbajnokságban, míg Szabó Krisztián ismét remizett az Első Szombat versenyen. Elrajtolt az NB II-es és a megyei csb is.

Matók János

A budapesti Hüsi SC csapatában, a Makó elleni csatában az előkelő 2. táblán bemutatkozott az NB I-es sakk csapatbajnokságban a fehérvári Havasi Gergő, akinek az ellenfele a román nemzetközi mester Mihai Grünberg (2405) volt. A világos bábukat vezetve, Havasi a megnyitás után nagy nyomás alá helyezte riválisa állását, majd a végső támadását a királyszárnyon indította meg. Amit sikerre vitt, erős lépésekkel sötét királya ellen koncentrálva gyalogelőnyt szerzett. A végjátékban ezt pontos technikával érvényesítette, így riválisa a 83. lépés, és 5 órás küzdelem után feladta.

A budapesti Első Szombat nagymesterversenyen Szabó Krisztián (2539) sötéttel döntetlenezett a vietnámi Tran Tuan Minh (2341) ellen. Világos a vezércsel egyik szolid, nagyon egálba hajló változatát játszotta, s így érte el a remit Szabó nagymester ellen.

Havasi Gergő (sapkában) győzelemmel nyitott az NB I-ben (Fotó: fmh archív)

Megkezdődött a 2014-2015-ös nemzeti sakk csapatbajnokság. Fejér megyét az NB II Asztalos csoportjában két csapat képviseli. Az első fordulóban a Fehérvár SE a Decs csapatával mérkőzött, és győzött. Fehérvár SE Decs 1990 II: 8-4. Győzött: Botos Ferenc, Papagorasz Takisz, Posch Sándor, Szabó Kristóf, Szabó Lőrinc, Pais Nimród, Fehérvári István. Döntetlenezett: Csire Bence, és Kadlicskó József.

A dunaújvárosi Királysakk SE Pécsen vendégszerepelt, és döntetlent ért el. Karmin PSSE Királysakk SE: 6-6. A vendégektől győzött: Katona Ferenc, Mezei Szilárd, Katona Enikő. Döntetlent értek el: Csenyiczky László, ifj. Katona Ferenc, Angyal Ferenc, Zelenák Donát, Csathó Gábor, Ragyelik András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!