Sport

2014.09.22. 10:35

Tischler Patrik a kupában is nyerne

Szombaton megszerezte első győzelmét a tavasszal felavatott Pancho Arénában a Puskás Akadémia együttese a Lombard Pápa Termál FC ellen. A sikerhez nagyban hozzájárult Tischler Patrik erőtől duzzadó játéka, amely jó előjel lehet a csapat szerdai Magyar Kupa meccséhez, a DVSC-TEVA ellen.

Káldor András

Győzelmével elmozdult a Puskás Akadémia a tabella utolsó helyéről, és 2014. márciusi, diósgyőri győzelme óta első alkalommal terhelte meg három góllal ellenfele hálóját. Az éjszakába nyúló felcsúti diadal egyik főszereplője Tischler Patrik volt. Igaz úgy tűnt, hogy két hete a Magyar Kupa második fordulójában az Orosháza FC otthonában már megtalálta a góllövő cipőjét a csatár, hiszen ott mesterötöst ért el, a bajnokságban azonban szombatig még nem talált be.  A pápaiak is tapasztalhatták, hogy jó formába lendült, és bánhatták azt is, hogy köszönhetően harcosságának, Milan Bogdanoviccsal a hátán bevette Szűcs Lajos kapuját. Találta, pedig a legjobbkor jött, a szünet előtt mintegy megnyugtatva csapatát.

— Mindegy volt, hogy hogyan, de be kellett húzni ezt a meccset, hiszen mindössze két ponttal álltunk győzelem nélkül. Ezek azok a meccsek azok, amelyeket, ha megnyerünk, akkor nem lehet gond a későbbiekben.  Brusztos mérkőzés volt, sok tüskével tarkítva, de erre is számítottunk. Az első bajnoki gólomat lőttem idén, nagyon sokat vártam rá! Ez ugyan kellőképpen megnyugtatott bennünket, talán túlságosan is, mert nagyon jött a második félidőben a Pápa, voltak is helyzetei, és csak a hajrában lélegezhettünk fel igazán. Hiába vannak nálunk válogatott játékosok, és olyanok, akik lábában több száz NB I-es mérkőzés van, akkor, ha nem jön a győzelem, azért az önbizalom lankad. Nagyon remélem, hogy felszakadt a gát, bár nem szeretnék semmit elkiabálni, szerintem ezzel a sikerrel egyenesbe kerültünk, de rendkívül fontos összecsapás vár ránk a Dunaújváros ellen. Meg kell mutatnunk, hogy mit tud igazán ez a csapat. Előtte még a Magyar Kupában érkezik a Debrecen, akiknek hozzánk hasonlóan nem volt éppen ideális a rajtjuk. Egész biztosan teljes csapattal jönnek, és nyerni akarnak. Mi vagyunk azonban itthon, minden megteszünk a győzelmemért, és azért nem szabad elfelejteni, hogy egy kupameccs mindig rejteget meglepetéseket.

Szerdán 15 órakor kezdődő összecsapásra a bajnoki címvédő DVSC-TEVA nem a legjobb előjelekkel érkezik a Pancho Arénába. Miután kiestek a nemzetközi kupaküzdelmekből nem tudtak kellőképpen felpörögni a bajnoki küzdelmekre, és csupán a 9. helyen tanyáznak a tabellán. Vészes gólszegénységben szenvednek, a tavaly mérkőzésenként kétgólos átlagot hozó piros-fehérek idén nyolc forduló alatt mindössze ötször vették be az ellenfelek hálóját. A zuhanyhíradó szerint Kondás Elemér vezetőedző állása többek között a Puskás elleni mérkőzés végeredményétől is függ, ám nem kell ahhoz nagy jóstehetségnek lenni, hogy ezzel a csapat paksi fellépésig vár majd a vezetőség. Mindenesetre a felcsútiak sokat tehetnek azért, hogy ne kelljen sokat gondolkodnia a DVSC főnökségének

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!