Sport

2014.09.06. 12:48

Magyar aranyérem csapatban, egyéniben az orosz Lesun a világbajnok

A kombiban az orosz Lesun az első kör lövészete után megelőzte az egyiptomi El Gerizyt, s a helyzet a célig már nem is változott.

Matók János

A harmadik helyért Kasza nagy csatát vívott Kuffal, s végül a cseh sportoló örülhetett. A magyarok szempontjából, a csapat miatt nagyon fontos volt a többiek eredménye. Nos, a várt érem, ráadásul a legfényesebb összejött, hiszen Demeter Bence a 8., míg Marosi Ádám a 17. lett, s ez azt jelentette, hogy az aranyérmes Magyarország lett, Franciaország és Kína előtt. Egyéniben a negyedik magyar, Tibolya Péter a 14. helyen végzett.

Lovaglás után harcban a dobogóért

Az úszást követően a lovaglásban sem lehetett panasz a magyarokra.

Kasza Róbert 56 másodperc alatt hibátlanul teljesített, miként a Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence is, így mindketten 300 pontot kaptak. A csapat 3. tagja, Marosi Ádám egy verőhibája után 293 ponttal lett gazdagabb, míg az egyéni induló Tibolya Péter is egy hibát vétett, de túllépte az időt, így 287 pontot szerzett. Az utolsó szám, a futásból és lövészetből álló kombi előtt az első helyen az egyiptomi El Geziry (920) áll, az orosz Lesun (905) és a cseh Kuf (870) előtt. Kasza a 4. (868), Demeter a 7. (847), Tibolya a 16. (833), míg Marosi a 22. (822) helyről várja a folytatást.

Fotók: Róth Tamás


Csorba volt a magyar férfi öttusázók tőre a vívásban

Nem kezdődött jól magyar szempontból a felnőtt öttusa világbajnokság férfi döntője, maradéktalanul csak az egyéni induló Tibolya Péterrel lehetünk elégedettek.

Tibolya Péternek sikerült a legjobban a vívás a férfi döntőben a varsói öttusa világbajnokságon. Tibolya 21 győztes asszóval a hatodik helyen végzett és 226 pontot szerzett. Kasza Róbert a 9. helyen végzett, miután 19 győzelmet aratott, amiért 214 pontot kapott. Demeter Bence a 19. helyen végzett, 16 győzelemmel és 196 ponttal és sajnos Marosi Ádámnak sem sikerült jól a bemutatkozás, ugyanis mindössze 13 győztes asszójával „csak” a 29. helyen végzett, amiért 178 pontot kapott.

Fotók: Róth Tamás

Az úszásban már sikerült kiköszörülni a csorbát, hiszen az első tízben három magyar is bekerült: Kasza 5. lett (354 pont), Marosi 7. (351) és Demeter 8. (351), míg Tibolya a 23. helyen zárt 335 ponttal. Két szám után Kasza az 5., Tibolya a 8., Demeter a 13., míg Marosi a 25. helyen áll. Az élen az egyiptomi El Gezyri Amro található az orosz Lesun és a kínai Guo előtt. Következik a lovaglás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!