Sport

2014.08.10. 17:10

A Fehérvár Póló SE a Vasassal játszott edzőmérkőzést

Székesfehérvár - Vasárnap kemény megmérettetés várt a Fehérvár Póló SE ifjúsági és serdülő csapatára, Gyöngyösi János tanítványaihoz a Vasas együttesei látogattak a strandra.

Bobory Balázs

Gyümölcsöző lehet a Fehérvár Póló SE kapcsolata az egyik legpatinásabb magyar vízilabda-szakosztállyal, a Vasassal. Az FPSE elnökétől, Hajós Ákostól megtudtuk a két egyesület a jövőben kölcsönösen előnyös szakmai együttműködést építhet ki. Ez gyakori edzőmérkőzések megrendezését jelentheti, vagy éppen azt, hogy a legtehetségesebb fehérvári fiatalok esetleg a piros-kékeknél folytathassák a pályafutásukat, ha a fővárosban tanulnak tovább.

Hajós Jácint (5-ös sapkában) és a társak keményen dolgoztak a fehérvári kapu előterében (Fotó: Molnár Artúr)

Az első állomás a vasárnapi két mérkőzés volt. A Vasas ifjúsági együttese Marcaliba indult edzőtáborozni és az úton megálltak Fehérváron egy edzőmérkőzésre. A 4x15 perces mérkőzésen 10-6-os állásnál fordultak a csapatok, a végeredmény 30-20 lett a fővárosiak javára, amely jó eredménynek számít az FPSE szempontjából, hiszen a fehérváriak az országos bajnokság alsó, míg az angyalföldiek természetesen a felsőházban szerepeltek.

Délután következett a serdülők mérkőzése, amely valamelyest simább volt az idősebbek találkozójánál, de ebben a korosztályban a Vasas az ország egyik legjobb csapata, a fehérváriaknak pedig kiváló alkalmuk nyílt a saját bőrükön megtapasztalni milyen, amikor gyors, erős és pontos ellenféllel szemben kell helytállni.

Az elődök meccset néztek és nosztalgiáztak a medence mellett (Fotó: Molnár Artúr)

Gyöngyösi János vezetőedző hangsúlyozta: ahhoz képest, hogy csak egy hete zajlik a felkészülés az FPSE-nél, látott jó dolgokat a vízben. Az edzéseken az első időszakban a fizikai munkán van a hangsúly, a taktika, a technika csiszolása még odébb van.

A fehérvári szakembernek egyébként fegyelmeznie is kellett vasárnap délután: a serdülőcsapat három tagja elkésett a megbeszélt találkozóról, így ők egy élménnyel szegényebbek lettek, nem játszhattak a Vasas ellen.

És nem mutathatták meg magukat az 1950-es, 60-as évek fehérvári vízilabdázóinak, akik közül vagy egy tucat elfogadta a fehérvári klub meghívását és a partról, kedélyes beszélgetés, nosztalgiázás közben figyelték az utódokat. Az örökifjú sportemberek megfogadták, mostantól gyakrabban találkoznak az FPSE mérkőzésein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!