Sport

2014.07.05. 17:20

Demeter József az öttusa Eb-re koncentrál

Székesfehérvár - Az első Európa-bajnokságot ő nyerte az akkori NSZK-hoz tartozó Nyugat-Berlinben 1987-ben. Az élsporttal 1989-ben szakított és edzősködni kezdett, majd technikai vezető lett Demeter József.

Horog László

A júliusi Európa-bajnokságon versenyigazgatóként tevékenykedik.

Demeter József, az öttusa Európa-bajnokság versenyigazgatója. Fotó: Horog László

– A klubnál a technikai vezetői feladatokat is ellátom, de kiemelt edzőként leginkább a páston való munkára koncentrálok Korponai István kollégámmal – mondja Demeter József, aki másfél éve tagja a szövetség, a MÖSZ elnökségének is.

– Gondol még néha a nyugat-berlini viadalra?

– Európa-bajnokságok idején igen, történelmet írtam, hiszen az elsőt sikerült megnyernem. Világbajnoki ezüstöm van még a felnőttek között, csapatban, Fábián és Mizsér társaságában, 1985-ben Melbourne-ben léptünk a dobogó második fokára. Juniorként csapatban világbajnok voltam Los Angelesben 1983-ben, Fábián László, Bárdi Róbert és Demeter József összetételben. Az egyénit Fábián nyerte, én második lettem, Bárdi pedig bronzérmes.

– Visszatérve a jelenhez: egy fehérvári világverseny megszervezése mindig komoly kihívás. Gondolom, ez nincs másként ezúttal sem.

– Mivel az utóbbi két évtizedben szinte minden évre jutott valami komoly erőpróba Fehérvárra, ezért van gyakorlatunk a rendezésben. Verseny-igazgató tavaly voltam először, a junior-világbajnokságon, ami kimondottan sikeres viadalnak bizonyult, nem csak a rendezés, hanem az eredmények tekintetében is. Demeter Gergely egyéniben ezüstérmes lett, a Demeter, Málits, Harangozó – csak fehérváriakból álló – csapat aranyat nyert, Slett Emese pedig a női váltó tagjaként lett második. Hasonló eredménnyel a mostani felnőtt Európa-bajnokságon is kiegyeznék. A szervezőbizottság tagjaival, és a versenyzőinkkel együtt nagyon reméljük, hogy nagyon sok néző látogat majd ki a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!