Sport

2014.07.17. 14:20

A szenior kerékpáros ob-t lenyúlták , de így is rangos a verseny

Az elmúlt évtizedben hagyományosan Kincsesbányán és környékén rendezték a kerékpáros szenior országos bajnokságot. Vasárnap ismét lesz verseny.

Matók János

Nagy Picasso Attila (Szingós mezben) szokása szerint ismét hazatért, mert az Asztalos emlékversenyt nem hagyja ki soha

A verseny az idén is az úgynevezett Gúttamási körökben (Kincsebánya -Gúttamási- Fehérvárcsúrgó- Kincsesbánya útvonalon, távolsága 17,5 km/kör; a szintemelkedése pedig kb.165 méter/kör) rendezi a Bringa Fehérvár Kft. és a Szingo SE. A rajt és a cél: Kincsesbánya (Kincsesi utca-Iskola utca). Ahogy Németh Zoltán főrendező elmondta, a verseny ezúttal nem azonos a szenior országos-bajnoksággal, melyet már egy évtizede általános közmegelégedésre itt tartottak, mert az idén a szövetség azt másra bízta. Azt már a szerző teszi hozzá, hogy információi szerint nem is volt nagy sikere, hiszen az ob-t a magyar-román határ mellett rendezték, s a nagy távolság miatt, korosztályonként alig 4-5 indulója volt, többek között a Fehérvári Szingo SE versenyzői sem utaztak el.

Ennél lényegesen több, Németh szerint közel 150 bringás száll majd nyeregbe július 20-án, vasárnap Kincsesbányán., hiszen több, mint 70 előnevezés érkezett már. Ebben persze az is közrejátszott, hogy a szintén hétvégi, a balatonfüredi versenyt a szervezők lemondták, így a résztvevők a kincsesbányai versenyt választhatják. A hagyományokhoz híven, a résztvevők több korosztályban rajtolnak el. Author Kupa: 19-29 éves korig (nyílt verseny, licencel is indulhatnak, 6 Gúttamási kör, 105 km, rajt 10 óra), Bringa Bt. Kupa: 30-39 éves korig (nyílt verseny, licencel is indulhatnak, 6 kör, 105 km, rajt 10 óra), Castelli női Kupa: 19 éves kortól (nyílt verseny, licencel is indulhatnak, 3 kör, 52,5 km, rajt 10,20), szenior I: 40-49 éves korig, 5 kör, 88.5 km, rajt 10,05), szenior II Asztalos Sándor emlékére: 50-59 éves korig, 4 kör, 70 km, rajt 10,10, szenior III: 60 év felett, 3 kör, 52,5 km, rajt 10,15. A kategóriák első három helyezettjei kupát és érmet, a szenior II. győztese vándor kupát kap, az Author és a Bringa Bt. Kupa abszulút 1-6 helyezett pénzdíjazásban részesül. A szingósoktól indul az Ausztráliából hazaérkezett Nagy Picasso Attila, valamint Sebestyén László, Boros Pál, Grósz Béla, Ormánközy Zoltán, és mások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!