Sport

2014.07.28. 17:21

A korábbi abszurd helyzetet sikerült abszurd módon megoldani

Vége Puhl Sándor kettős játékának a Sport Televízióbanés az MLSZ-ben, utóbbi letiltotta a világ egykori legjobb sípmesterét a kamerák előtti értékeléstől, mostantól csak a Játékvezetői Bizottság elnökeként lesz lehetősége megerősíteni, vagy kritizálni egyes ítéleteket.

Bobory Balázs

Hosszú évek után valakinek feltűnt a Magyar Labdarúgó Szövetségben, hogy inkorrekt a szervezet foglalkoztatottjaként vitás esetekben ráhúzni valakire a lepedőt, vagy éppen felmenteni a felelősség alól a kamerák előtt, majd utána a szakmai grémium első embereként bizalmas tevékenységet folytatni a játékvezető tevékenységével kapcsolatban.

Eddig sem értettem, hogy miért nem független szakértő elemzi a fordulók vitatott szituációit, a belterjesség inkább riasztott a műsortól, mint a fotelhez szegezett.

Arra azonban gondolni sem mertem volna, hogy a televíziós csatorna, amely elvileg független és üzleti alapon működik, egészen egyszerűen megszünteti a játékvezetői ítéletekkel foglalkozó rovatát.

És ha az MLSZ szóvivőjének mondandóját jól értelmeztem vasárnap este, akkor azért, mert a szövetség azt szeretné, ha a műsor inkább a gólokról, cselekről, szép megoldásokról szólna, a játékvezetői működéssel kapcsolatos viták pedig kevesebb teret kapjanak. Remélem, mostantól a játékosokat sem kritizálja majd Bognár György, Zombori Sándor, vagy éppen Várhidi Péter, és a szép új világban most már a szurkolóknak is meg kellene mondani, minek örüljenek, mikor bosszankodhatnak, miről beszéljenek. Ettől lesz sokkal jobb a magyar foci!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!