Sport

2014.06.19. 18:55

Újabb fehérvári bajnokaink

Székesfehérvár - Csütörtökön a Felsővárosi általános iskola tanévzáró ünnepélyének egyik fénypontját jelentette a suli diákolimpiai bajnokainak a köszöntése.

Silye Sándor

A röplabdára szakosodott iskola a III. korcsoport diák-olimpia döntőjében Pécsen a csoportmeccseken a Debrecent 3-0-ra, a Pécset 3-0-ra verte, majd a Dabronc ellen nélkülöznie kellett egyik legjobbját, a beteg Mónos Gábort, így 3-1-re alulmaradtak. A döntőbe jutásért vívott csatát a Kunhegyes ellen 3-1-re hozták, majd a fináléban újra a Dabronc volt az ellenfelük. Visszavágtak a csoportbeli vereségért, és 1-2-ről fordítva dámai küzdelemben 3-2-re győztek, és megszerezték az iskola első olimpiai aranyát.

- Négy éve nyitottuk az új korszakot az iskolában. Földi Zoltán igazgató mellénk állt, élvezhetjük a támogatását. Azt mondta legyen röplabda, és ha lehet, mihamarabb jussunk a diákolimpiai döntőbe. A gyerekek partnerek voltak, és már learathattuk közös munkánk gyümölcsét - mondta Nagy Róbert, a csapat edzője. Kíváncsi voltam: tehetséges generáció találkozása, vagy a következes munka eredménye e szép diadal?

- Mindkettő! Találtam 10 ügyes gyereket, akik alázatosan dolgoztak, ez volt a sikerünk alapja. A röplabdás testnevelő Nagy Lászlóné Judit délelőttönként foglalkozik a gyerekekkel. Ősszel tervezzük az NB II-es női és férfi csapat indítását, majd 3-4 év múlva a fehérvári gyerekekkel akár megcélozhatjuk az NB I-et is!

Földi Zoltán igazgató optimista és tárgyilagos:

- Tíz éve találkoztam Nagy Róberttel, és úgy döntöttünk, építsük fel az iskola bázisán e sportot. Minden testnevelőnk röplabdás képzésre jár, az utánpótlást az elsősöktől kezdve heti két órában felépítjük, hogy majd felnőttként is helytálljanak. Meggyőződésem: 10, 20 év múlva is lesz itt röplabda, rajtunk nem fog múlni! - mondta.

A játékos, a bajnok, Mónos Gábor úgy látta, hogy:

- Csak reméltük, hogy olimpiai bajnok lehetünk. Minden meccsen a maximumot nyújtottuk, köszönet a támogatóinknak - vélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!