Sport

2014.06.29. 20:25

Jövőre is lehet, lesz Fehérvár-rali

A résztvevő autósok, és a nézők körében nagy népszerűségnek örvendett a Fehérvár-rali. Amely jövőre is visszatér a városba, mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Matók János

Óvatos becslések szerint is, a murvás-, és a gyorsasági szakaszokon közel 100 ezer néző kísérte figyelemmel az idei Fehérvár-ralit. Nagy népszerűségnek örvendett a megyeszékhely melletti Aranybulla gyors, és a belvárosban megrendezett, a közönséget szórakoztató szuperspeciál.

– Sok mindent elmond a dolog fontosságáról az a tény, hogy maguk a versenyzők a futam elején és a végén is megköszönték, hogy újra van Fehérvár-rali – mondta Cser-Palkovics András polgármester. – Ezért méltán élvezhetjük a büszkeséget, hogy hét év után sikerült egy szép hagyományt újjá éleszteni. Szerintem nagyon jó hangulatú, nagyon jól szervezett verseny volt, mindenütt sok nézővel. Én mosolygós embereket, és rengeteg gyereket láttam, amit külön fontosnak tartok. Csodálatos, szép versenyautókat láthattunk, és nagyon korrekt versenyzőket. Az egész olyan volt, amiért én nagyon bízok abban, hogy 2015 nyarán is lesz Fehérvár-rali, és ez a nyon szép hagyomány a következő években jelen lesz a város sportéletében. Azért is, mert nagyon sok sport van jelen a városban, és nagyon jó lenne, ha ebben a motorsport is még aktívabban közreműködne. Ennek fontos eleme, hogy legyen helyi versenyző, és legyen verseny. Én úgy látom, hogy ezek most Székesfehérváron adottak.

Cser-Palkovics András a végül abszolút győztes Herczig Norbertet rajtoltatja el a futam előtt (Fotó: Soós Attila)

– A versenyzők elégedettségét az abszolút győztes Herczig kimutatta.

– Igen, hiszen a győztesnek járó serleget a köszönet jeleként átadta a városnak. Tartozunk neki azzal, hogy jövőre megvédhesse a címét, és haza vihessen egy kupát Fehérvárról. Valóban egy olyan gesztus volt, ami azt mutatta, hogy a versenyzők nagyon örültek a Fehérvár-ralinak. Azt is elmondták, hogy nagyon kemény és nehéz pályákon mentek, ennek szép kísérő eleme volt, hogy a belvárosba is behozták a futamot. És valóban bízom abban, hogy a következő évben is lesz Fehérvár-rali. A Herczig Norbert által felajánlott serleget egyébként a városházán kiállítottuk, s a múzeumok éjszakáján nagyon sokan megtekintették. Mindenkit bíztatok, hogy nyugodtan jöjjön el, és nézze meg a polgármesteri titkárság előtt felállított vitrinben.

– A közönség részéről nagy ovációban részesültek a fehérvári Zángóék, a szuperspeciál hősei.

– Nekik is óriási élmény volt, nem véletlen, hiszen a nézők minden sportágban szeretik a helyieket. Aki kötődik a városhoz, a megyéhez, azért különösen szurkolnak, s ez így természetes.

Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok alaposan kivette részér a Fehérvár-rali előkészületeiből, a szervezésből. Mint ahogy azt elmondta, nagyon pozitív visszhangja volt a ralinak. Főleg annak, hogy a város melletti, és a belvárosi szakaszok kiválóan sikerültek. Mint elmondta, a szervezőkkel már azon dolgoznak, hogy a 2015-ös Fehérvár-rali is kiválóan sikerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!