Sport

2014.05.07. 07:44

Harmincnyolc aranyérem a kempo bajnokságon

Sárosd – Kempo magyar bajnokságot rendezett a Sárosdi Kempo Sportegyesület, a 13–20 éves korosztály részére kiírt versenyen százhatan vettek részt.

V. Varga József

A Sárosdi Kempo SE és a Székesfehérvári Kempo SE együtt csaknem negyven indulóval képviseltette magát az országos ifjúsági és junior zen bu kan kempo bajnokságon. A sárosdiak 21 arany-, 23 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek, míg a fehérváriak 17 arany-, 17 ezüst- és 10 bronzéremmel büszkélkedhetnek.

Hegedüs Bendegúz (b) sárosdi mérlege: négy bajnoki cím és egy második helyezés (Fotó: Bognár Tamás)

 

A sárosdiak legeredményesebb versenyzője Tóth Ádám és Hegedüs Bendegúz volt. Ádám első helyezést szerzett A-viadalban, földharcban, önvédelemben és fegyveres formagyakorlatban, második helyezést formagyakorlatban. Bendegúz első lett A-viadalban, földharcban, formagyakorlatban és fegyveres formagyakorlatban, míg második önvédelemben. Edzőjük Kordás István és Koncz Gábor.

A székesfehérváriak legeredményesebb kempósai: Törzsök Réka 3 arany- és 1 ezüstéremmel, Heitmár Renáta 3 aranyéremmel és Szügyi Máté szintén 3 aranyéremmel. Méltán lehetnek büszkék rájuk edzőik, Gáncs Ferenc és Polgár Tamás.

Tóth Ádám (fölül) négy aranyérmet és egy ezüstöt gyűjtött be a magyar bajnokságon (Fotó: Bognár Tamás)

A Sárosdi Kempo SE edzései Abán, Sárbogárdon, Sárosdon és Szabadegyházán Kordás István és Koncz Gábor irányításával zajlanak, míg Nagylókon Koncz Viktória és Kiss László vezeti az edzéseket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!