Sport

2014.04.28. 13:55

Rosszul kezdte a bajnoki szezont az Enthroners

Székesfehérvár - A felkészülési meccsek kitűnő eredményei alapján komoly reményekkel indult a divízió 2-es bajnokság a Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapat számára, de nem így lett.

Matók János

A sorsolás nem volt túl szerencsés, első ellenfélként április 19-én a Fehérváriak mumusa , a Budapest Hurricanes látogatott el a Köfém pályára. Az első félidőben a borzalmas, záporos, zivataros időjárási körülmények ellenére meccsben tudott maradni a hazai csapat. A második játékrészben azonban hiába javult az idő, nem igazán működött a Koronázók híresen jó passzjátéka, és a védelem se remekelt. A végeredmény sajnos így lesújtó, 6-33 lett.

Egy hét maradt csak a következő mérkőzésig, amit fehérvári pálya híján a közeli Sárszentmihályon játszott le a Fehérvár Enthroners és a vendég Szombathely Crushers. Az időjárásra ezúttal nem lehetett panasz, verőfényes napsütésben zajlott az összecsapás. Az első félidő egész jól indult a hazai csapat számára, a pontszerzés azonban elmaradt. Nem sokkal később az ellenfél 54-es számú játékosa szabálytalanul, sisakkal találta el a neki háttal álló fehérvári irányítót, aki ezután már nem tudott a pályára visszatérni. A bírók a Szombathelyiek játékosát kiállítással büntették, de ez nem sokat segített a vezér nélkül maradt Koronázókon. A támadó csapat sajnos a meccs végéig sem talált magára, a pontszerzés elmaradt. A védelem azonban a második játékrészben kitett magáért, sikeresen verte vissza a vendégek támadásait, egyetlen pont sem esett már a mérkőzés végéig, így a végeredmény 0-17 lett. A bajnokság szempontjából még nincs veszve semmi, hiszen három hete maradt a Fehérvár Enthroners csapatának, hogy felkészüljön a következő összecsapásra a Budapest Eagles ellen.

A Szombathely ellen kemény volt a harc, a fehérvári védő, Kuti Péter (25-ös) itt labdát szerzett  (Fotó: Soós Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!