Sport

2014.04.29. 17:40

Pinyő felfigyelt Martinra

Székesfehérvár - Az U20-as magyar labdarúgó válogatott szerdán 15 órakor Moldova korosztályos csapatát fogadja Nyíregyházán, a Sóstói Stadionban. A keretnek tagja az NB III-as Aqvital-Publo Csákvár védője, Dulló Martin, aki először ölti magára a címeres mezt.

Matók János

A szakmai stáb 21 fős keretet hívott össze, a csapat tagjai hétfőn Telkiben találkoztak, és egy edzést követően elbuszoztak Nyíregyházára. Kedden már a Nyírségben folytatódik a felkészülés, majd Pintér Pinyő Attila szövetségi kapitány szerdán élesben is megnézheti, hogy játékosai hogyan tudják visszaadni a pályán az edzéseken elsajátított taktikai variációkat. Az U20-as, vagyis az 1994-es születésű játékosokból álló korosztály utoljára 2012 őszén játszott tétmeccseket, és legközelebb kiegészülve az 1995-ös születésű labdarúgókkal a 2015-ben kezdődő Eb-kvalifikáció során léphet pályára ismét selejtezőkön. A kapitány miután csak jókat hallott a csákvári Dulló Martinról, Bognár György vezetőedző ajánlására meghívta az U20-as válogatott összetartásaira, s azt követően, hogy személyesen is meggyőződött a védő képességeiről, szerdán pályára küldi a Moldova elleni válogatott felkészülési meccsen. Ide tartozik, hogy egy másik csákvári játékost, az NB III nyugati csoportjában a góllövőlistát vezető Horváth Rolandot is szerepeltette volna Pintér Attila, ám miután az Aqvital FC csütörtökön Mosonmagyaróváron játszik bajnoki meccset, Bognár kérésére aki azért Dullót nem akarta megfosztani a címeres mez viselésétől , ettől most eltekintett.

De ki az a Dulló Martin?

- Pintér Attila harmadszor hívott meg az összetartásra, s eddig csak magyar csapatokkal játszottunk. Nagyon örülök, hogy most a válogatottban is lehetőséget kapok. Ez hatalmas élmény lesz kezdte bemutatkozását a 20 éves futballista. Vácon kezdtem nyolc évesen futballozni, s tíz évig ott játszottam, majd jött egy portugál lehetőség, egy ottani akadémiára, a portugál utánpótlás csapatok központjába kerültem Horváth Rolival, jelenlegi csákvári csapattársammal együtt, Paunoch Péternek köszönhetően. Több csapattal is játszottunk, így a Benficával, a Portóvel, közben a bajnokságban is szerepeltünk, s ez a fejlődésünk szempontjából nagyon sokat jelentett. De sajnos csak nyolc hónapig tartott, mert bezárt az akadémia, így tavaly hazatértünk, s akkor kerültünk Csákvárra, miután Gelei Károly beajánlott minket Bognár Györgyhöz. Nagyon jó választás volt ide igazolni, mert egy igazán családias környezet tagjai lettünk, a srácok, a vezetők, az edzők azonnal befogadtak. Jó érzés, hogy vezetőedzőnk szerint a képességeim alapján hamarosan élvonalbeli játékos lehetek, de van még időm, szerintem egy-két év még kell, hogy rutinban, játéksebességben és főleg fejben elérjem azt a szintet.

Kérdésemre Martin elmondta, szerdán csak addig lesz benne némi lámpaláz, amíg be nem lép az öltözőbe, mert azt követően csak arra koncentrál majd, hogy maximális és hibátlan teljesítményével kiérdemelje Pintér újabb meghívását. Ugyanakkor óriási sikerként könyveli el az eddigi csákvári időszakát, hiszen ez az első felnőtt éve, mely reményei szerint bajnoki aranyéremmel, s egyben az NB II-be való feljutással zárul. Mint minden fiatal futballistának, neki is az élvonal az álma, s élete nagy álma, célja, hogy egyszer magára ölthesse a Ferencváros felszerelését. És ha külföld, akkor elsősorban a Manchester United kerül szóba. De addig is az Aqvital FC jó szereplése a legfontosabb Dulló Martin számára.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!