Sport

2014.04.07. 14:35

A Debrecenből igazolt Herr Anita nem irigy a BL-győztes nővérére

Székesfehérvár - A februári, váci nyolcaddöntő után a hétvégi, esbjergi elődöntőben is remekelt, hétszer volt eredményes. Kis túlzással élete meccsét játszotta Dániában Herr Anita.

Horog László

A nyáron, Debrecenből került Fehérvárra. Nem újonc a szakmában, a Győri ETO-val BL-döntőt vívott 2009 nyarán, amit nagy csatában elveszítettek a Viborg ellenében.
A Rába-partiak egyik legjobbja volt a páros csata során, összesen 12-szer volt eredményes, nem rajta múlt, hogy a skandinávok kaparintották meg a serleget. A szezon végeztével távozott, Németországba szerződött, három csapatot is erősített, majd hazatért. Egy félszezont Siófokon, egy teljeset a Hajdúságban töltött, tavaly nyáron igazolt a koronázó városba.
– Esbjergben, 6-2-es dán vezetésnél Pal Oldrup Jensen időt kért, majd Herr Anita elkezdte szórni a gólokat, az FKC visszajött a meccsbe, amit később meg is nyert.
– Jól ment a játék. A távoli lövéseim bejöttek, valamint a rám bízott három hétmérest is értékesítettem. Mivel egy góllal nyertünk, mondhatni, mindegyik találatom fontos volt. A büntetőket vagy Tilinger lövi, vagy én, ezúttal én kezdtem, mivel betaláltam, a többit is én végeztem el. Az egész csapat remekelt Dániában, Tilinger Pumi és Siti Eszti is nagyszerűen játszott, valamint Kiss Éva ezúttal is hozta magát, alig lehetett gólt lőni neki. Szoros csata volt, az első félidő derekán egyenlítettünk, a folytatásban egyik gárda sem tudott ellépni egy-két gólnál többel, fordulás után jobbára nálunk volt az előny, amit meg is őriztünk.
– A meccs után visszafogottan nyilatkozták, hogy a párharc még nem dőlt el.
– Ez így is gondoljuk, az ellenfél nagyon erős, ugyan-olyan fegyelmezett, koncentrált játékra lesz szükségünk, mint az odavágón. Az Esbjerg kapusa a kétszeres olimpiai bajnok norvég Kari Aalvik Grimsbö, de akad dán, holland és svéd válogatottjuk is, tehát nem akármilyen együttest vertünk a hétvégén.
– A nyáron, Debrecenből került Fejérbe. Miért a Fehérvár KC-t választotta?
– Váltani akartam. Két-éves szerződést írtam alá, amit szeretnék is kitölteni. Jól érzem itt magam, igaz, ezzel nem volt gond a korábbi állomáshelyeimen sem.
– Öt évvel ezelőtt, a győriek elveszített BL-döntőjén remekelt, aztán távozott, Németországba. Korábbi munkáltatója azóta BL-t nyert, ráadásul nővére, Orsolya is a Rába-partiakat erősíti. Gondol néha arra, lehet, rossz döntést hozott 2009 nyarán?
– Nem foglalkozom azzal, mi lett volna, ha maradok az ETO-ban. Oldenburgba szerződtem, majd Göppingenbe, aztán Sindelfingenbe, de utóbbi együttessel nem tudtuk elkezdeni a szezont, mert a klub tönkrement. Siófokra szerződtem, ahol nem sokat játszottam, ugyanis előzőleg keresztszalag-szakadással műtöttek. Debrecenben jóval többet voltam a pályán, s nagy örömömre, Székesfehérváron is számítanak rám.
– Nővére a BL-győztes Győri Audi ETO KC, valamint a válogatott kulcsembere, utóbbi helyen a fehérvári Kiss Éva társaságában. Nem irigy a nővérére?
– Nem. Őszintén örülök a sikereinek, ha időm engedi, elmegyek a meccseire, mint ahogy ő is ellátogat az én találkozóimra. Tatabányán születtünk, most is ott él a családunk. Van egy 10 éves kishúgunk, aki lehet, szintén kézilabdázó lesz. Jobbkezes és beállós, azt mondják, van érzéke hozzá. Érdekes, hogy mindhárman ezt választottuk, pedig a szüleink nem űzték a játékot. Orsi nővérem kezdte, ő ment e-lőször edzésre. A mezőnyben kezdett, később került hátrébb, ugyanis nem volt kapus, őt állították be és ott ragadt. Én soha nem kacérkodtam a kapus poszttal, lőni jobb, mint hárítani a bombákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!