Sport

2014.03.27. 15:49

Dévényi Tibor Emléktorna

Vasárnap utánpótlás emléktorna és öregfiúk kupa rendezésével tisztelegnek a sportbarátok a MÁV Előre egykori elnöke, Dévényi Tibor emléke előtt.

Káldor András

Dévényi Tibor 1974-től kisebb megszakítással haláláig állt a patinás klub élén, immáron másfél éve fentről figyeli a történéseket, az égi pályákat járva nagy valószínűséggel ugyanolyan hévvel bírál, és dicsér, mint tette ezt évtizedeken át. Még befuttatta a MÁV Előre vonatát a 100 éves állomásra, igaz sok vakvágány, és bökkenő keresztezte ezt az utat. Az Életet jelentette számára a futball, ugyanolyan szenvedéllyel tudott végignézni egy gyerekmeccset, mint egy első osztály találkozót. Irányítása alatt lett NB I-es a MÁV Előre, amely aztán három éven át riogatta az ellenfeleket, pedig a csapatot már a feljutás pillanatában elparentálta az akkori futball elit. Volt egy álma. Azt szerette volna, hogy a Lokinak sokéves kihagyás után újra legyen labdarúgó szakosztálya, egészen az alapokról indulva.

Vasárnap délelőtt fél kilenctől az elnök úr emlékére kiírt tornán, a Főnix Sportcsarnokban, két pályán, a Székesfehérvár Önkormányzata és a MOVE Sport Kft. rendezésében, két korosztályban (U10 és U11) lépnek pályára az ifjak, illetve négy öregfiúk együttes is megmérkőzik egymással. Az indulók között ugyan még nincsenek Mávos gyerekek, de a házigazda Főnix Gold FC mellett a Videoton FC, a Vasas, a Ferencváros, a Sikeres Alapítvány, és a BFC Siófok is nevezett.

– Dévényi Tibor neve egybeforrott a MÁV Előrével, igyekszünk az ő nevéhez méltóan folytatni az általa megkezdett munkát. - hangsúlyozta Bozsák Károly a klub jelenlegi elnöke. A torna szervezésében oroszlánrészt vállalt Horváth Győző a MOVE Sport Kft. ügyvezetője.

– Igazán örömteli, hogy mindenki első szóra vállalta a felkérésünket, erős csapatok lesznek az öregfiúknál, a Videotonból Csucsánszky Zoltán, a Disztl-fivérek, Jónás Gyula, Jován Róbert, a MÁV Előréből Lechner Károly, Paulusz György, Meggyes László is jelezte részvételét. Rajtuk kívül a Lázár Lovaspark csapatát többek között Urbán Flórián, Lőw Zsolt, Mészöly Géza fogja erősíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!