Sport

2014.02.16. 20:05

Vidi: hétfőn a CSZKA Moszkva az ellenfél

Hétfőn 14 órától az orosz bajnok és kupagyőztes CSZKA Moszkva ellen játszik a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton FC labdarúgó csapata.

Matók János

Caneirára is jó meccs vár

A CSZKA Moszkva csapata 2013-ban mindent megnyert, amit Oroszországban futballcsapat megnyerhet. Bajnok és kupagyőztes lett, valamint a Szuperkupát is elhódították a fővárosi labdarúgók írja a vidi.hu. Az 1911-ben alapított klub 1960-ben vette fel a CSZKA nevet. Hét alkalommal nyerte meg az együttes a Szovjet bajnokságot, ötször pedig a Szovjet Kupát. Az orosz bajnokságban eddig négy alkalommal végeztek az élen (2003, 2005, 2006 és 2013) és tavaly hetedik alkalommal az Orosz Kupát is a magasba emelhették. Vagyis bátran kijelenthetjük, hogy az orosz labdarúgás egyik legsikeresebb klubja a CSZKA, náluk többször csak a városi rivális, Szpartak Moszkva nyerte meg az orosz bajnokságot, eddig összesen 9 alkalommal. A klub történetének kétségkívül legnagyobb nemzetközi sikere a 2005-ös UEFA-Kupa-győzelem volt. A Vidi által is jól ismert Sporting ellen tudtak 3-1-re nyerni. A siker értékét növeli, hogy a portugál csapatot a José Alvalade Stadionban, vagyis a Sporting otthonában győzték le a döntőben. A CSZKA Moszkva jelenlegi keretének összértéke meghaladja a 161 millió eurót!

A mérkőzés hétfőn (ma) 14 órakor kezdődik, melyről természetesen ezúttal is élő közvetítéssel jelentkezik a klub honlapja, a vidi.hu.

 

Ezek is érdekelhetik