Sport

2014.02.24. 20:58

Szombattól indul a megyei fociidény

Hagyományosan, a megyei bajnokság kezdetét megelőzően, hétfőn délután a Sóstói stadionban megtartotta évadnyitó értekezletét az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága.

Káldor András

A csapatok képviselői tájékoztatást kaptak a bajnokságokat érintő változásokról, átszervezésekről.

Bencsik István az FMLSZ elnöke úgy ítélte meg, hogy a megye labdarúgása előtt álló a hétvégén induló tavaszi szezonban is komoly célok, és feladatok várnak. Nem véletlenül, hiszen a megyei igazgatóság évről-évre eredményesebb munkát végez. – Abban bízunk, hogy nagyon jó lesz az évkezdet, hiszen most minden feltétel adott ehhez, mivel az előző évvel ellentétben ezúttal semmilyen akadályba nem ütközik a nyitány. A korábbi években sajnos küzdöttünk az időjárás okozta nehéz körülményekkel, de most úgy tűnik kegyeibe fogad bennünket. Összesen 90 csapattal folytatódnak a pontvadászatok, több ezer játékos léphet pályára hétről-hétre. Megyénk az országos labdarúgó-térképen az objektív számokat figyelembe véve több mutatóban is az első öt között foglal helyet, szervezettségben, pedig a legjobbak között vagyunk. Feladataink összetettek, a bajnokságok szervezése ezek közül a legfontosabb, de legalább ennyire lényeges a TAO - programok levezénylése. Ez az MLSZ kiemelt feladatai közé tartozik, hiszen a pályázatokat április 10-ig le kell adni. Céljaink közé tartozik, hogy minél több csapat vegyen részt a TAO-ban, a csapatok sportszerűen versenyezzenek, a fiatalok és a szurkolók, pedig növekvő nagyobb létszámban legyenek ott a pályákon.

Az értekezletnek otthont adó Sóstói stadion médiaszárnya bizony ezúttal kissé szűknek bizonyult. Nem véletlen, mert több jelenlevő kifejezetten azért jött, hogy átvegye a Téli Bajnokság helyezettjeinek kiírt díjakat, és a Grassroots Önkéntes Szervezői Tanfolyam végzősei is megkapták a sikeres zárásról szóló oklevelet. Szó esett a Polgárőrséggel kötött megállapodásról, tavasztól az egyesület tagjai felügyelik majd a megyei mérkőzések rendjét. Dr. Csiák Gyula megyei sport főorvos tájékoztatót tartott arról, hogy mindenki számára elérhető a sportorvosi rendelés a megyében. Fontos információ a későbbiekre vonatkozóan, hogy 2014 nyarától már számítógépes rendszeren tartják nyilván az orvosi igazolásokat, és ezzel kiszűrhetőek lesznek az esetleges hamisítások, és a játékvezetők ez alapján ellenőrzik majd ezek érvényességét. Felhívta a figyelmet arra Schneider Béla megyei igazgató, hogy akárcsak a profi csapatoknál, az NB III-as, és a megye I-es csapatoknál is bevezetik nyártól az Amatőr Licencet, és sokkal szigorúbban fognak fellépni a hiányosságok miatt. Az idénykezdettől, pedig lapunk egy teljes oldalt szentel majd a nyomtatott számokban hétfőtől-péntekig a megye labdarúgásának. A szövetség és a Hírlap együttműködését főszerkesztőnk, Elekes András ismertette a hallgatósággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!