Sport

2014.02.19. 17:10

Az Fehérvár Póló SE serdülői felsőházas csapatokat vertek kupamérkőzéseken

A szlovéniai téli edzőtábort követően az elmúlt két hétvégén lejátszotta kupamérkőzéseit a Fehérvár Póló SE serdülő- és ifjúsági csapata. Lehetőség nyílt megmérkőzni nagy múltú, felsőházas csapatok ellen is.

Bobory Balázs

A serdülők a felsőház harmadik helyezett csapatától a Pécstől 12-5-ös vereséggel kezdtek. Ezt követően izgalmas változatos mérkőzést láthattak a fehérvári nézők, ahol is csak egy szerencsés góllal, 12-11-re győztek az egri fiatalok. A harmadik felsőházas csapatot, a Kaposvárt már magabiztosan 11-5-re győzték le a fehérváriak. A zárófordulóban a Debrecenieket verte az FPSE 13-11-re. A négy felsőházi csapat ellen 50 %-os mutató dicséretes, de ha az Eger ellen teljes csapattal tudtak volna kiállni, biztosan még szebb eredményt érnek el a fehérvári pólósok. Gyöngyösi János vezetőedző szerint, ez a serdülő csapat már megállná helyét a felsőházban is!

Az ifi csapat a bajnokesélyes Eger és a nagy múltú Vasas fiataljaitól nagyarányú vereséget szenvedtek. Ezt követően Tatabányán 11-8-ra győztek a házigazdák. A zárófordulóban a Szolnok 16-6-ra diadalmaskodott a fáradt fehérvári srácok felett.

Meglepetésre ezüstéremmel tértek haza Bécsből a Fehérvári pólósok. Az FPSE U12-es pólósai egy 6 csapatos nemzetközi tornán vettek részt Bécsben a hétvégén. Első mérkőzésükön kicsit még megilletődötten játszottak a Pataki Máté edző által irányított fehérvári lányok és fiúk. A mérkőzés 5-3-as szegedi győzelmet hozott. Ezt követően négy magabiztos győzelmet arattak a fehérvári fiatalok. A torna legjobb kapusa a fehérvári Almás Gergő lett, aki 5 mérkőzésen csak 9 gólt kapott. Szép eredmény volt ez a gyerekektől.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik