Sport

2014.01.04. 19:00

Újabb fontos meccs

Székesfehérvár - Immár a hetedik hely és a lehető legtöbb bónuszpont megszerzése a célja a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának az EBEL alapszakaszában.

Bobory Balázs

A vasárnapi, 17.30-kor kezdődő hazai csata a Graz ellen nagyon fontos. Rájuk jár a rúd, ez nem lehet vitás...

A Sapa Fehérvár AV19 együttesét a szezon elején elkerülték a sérülések, az alapszakasz hajrájában azonban egyre jobban fájhat a feje a hiányzók miatt Marty Raymond vezetőedzőnek. Az már nem is újdonság, hogy Colton Yellow Horn továbbra is a decemberi agyrázkódását piheni, illetve a csapatkapitány Tokaji Viktor a könyöke miatt hagyta ki az előző mérkőzéseket.

Pénteken viszont újabb fontos láncszem esett ki: Sikorcin Ladislav lényegében az első megmozdulásánál szenvedett térdsérülést, és a hétfői, alapos vizsgálatokig csak imádkozni lehet, hogy a centernek ne keresztszalag-szakadása legyen, hiszen akkor vége a klub- és válogatott szezonjának is. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy egy bodicsek után Benk András is kiszállt a játékból a második harmadban, nyugodtan kijelenthető, hogy egyre inkább szárnyaszegett a keret. Pedig hiába tűnik úgy, hogy négy meccsel a zárás előtt elúszott a felsőházi középszakasz, ahhoz, hogy az alsóház hat csapata közül a legtöbb bónuszponttal induljon a Volán, a hetedik helyet kell megszerezni az alapszakaszban.



A Znojmo ellen volt esély nyerni, de végül egy pont került a zsákba (Fotó: Koppán Viktor)



A versenyfutásban jelenleg a Klagenfurt és a Graz is jobban áll, de éppen utóbbit lehet vasárnap utolérni egy győzelemmel. A fentebb felsorolt sérültek közül Tokaji és Benk játékára van némi esély, szinte biztos, hogy a kék-fehérek fiatal játékosaira még nagyobb szerep hárul, mint eddig. Marty Raymond sajnálta, hogy csapata kikapott hosz-szabbítás után a Znojmótól, pedig kétszer is két góllal vezetett.

A kanadai szakember a Graz ellen két pontot remél, és bízik abban, hogy csapata fegyelmezetten játszik, elkerüli a felesleges kiállításokat, valamint él kínálkozó lehetőségeivel. Fontosak lehetnek a végelszámolásnál az egymás ellen elért eredmények, ebben a Volán jobb, hiszen a szezonban már kétszer legyőzte a Grazot és egyszer veszített az osztrák együttes ellen. Ez akkor lehet lényeges, ha az alapszakasz végén azonos pontszámmal állnak a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!